Zenimax Yeni Oyun Motoru Üzerinde Çalışıyor

Tunay Şahin 8.04.2024 - 20:41
Elder Scrolls Online oyununun yaratıcıları, yeni motor üzerinde çalışıyorlar. Yeni motor oyun konsolları için özel olarak geliştiriliyor.

The Elder Scrolls Online'ın arkasındaki güç Zenimax Online Studios, şimdi de çoklu platform desteğine sahip tamamen yeni bir oyun motoru üzerinde çalıştığı, Zenimax Online Studios'ta kıdemli oyun programcısı olarak görev yapan Ryan Ruzich'in LinkedIn profilindeki güncellemeyle ortaya çıktı. Ruzich'in paylaşımına göre, bu yeni motor "üçüncü taraf konsollar" için optimize ediliyor, bu da projenin Xbox, PlayStation ve belki de Nintendo Switch gibi çeşitli platformlarda kullanıcılarla buluşacağını işaret ediyor.

The Elder Scrolls Online Yaratıcılarının Çok Platformlu Oyun Motoru Geliştirdiği Ortaya Çıktı

Ruzich, Zenimax Online Studios'ta 2015'ten 2022'ye kadar çalıştığı süre boyunca, açıklanmayan bir proje için geliştirilen bu yeni motor üzerinde önemli bir rol oynamış. Motorun geliştirilme sürecinde, Ruzich özellikle motorun betik çözümünün (scripting solution) oluşturulması, entegrasyonu ve iyileştirilmesine liderlik etmiş. Ayrıca, The Elder Scrolls Online'ın Linux ve Google Stadia'ya uyarlanmasında da önemli katkılar sunmuş.

The Elder Scrolls Online Yaratıcılarının Çok Platformlu Oyun Motoru Geliştirdiği Ortaya Çıktı
Elder Scrolls Online: Gold Road Ön İnceleme

Ruzich'in ifadeleri, yeni motorun The Elder Scrolls Online gibi çevrimiçi bir oyunun geliştirilmesinde elde edilen tecrübeleri temel aldığını gösteriyor. Bu da motorun, online çok oyunculu bir deneyimi destekleyecek şekilde tasarlandığını düşündürüyor. Ayrıca, bu motorun Xbox dışındaki platformlarda da oyun geliştirilmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlanmış olması, Zenimax Online Studios'un oyunlarına daha geniş bir kitleye ulaştırma amacını gösteriyor.

The Elder Scrolls VI ve Geleceğe Dair İpuçları

Ryan Ruzich'in yeni motorla ilgili açıklamalarının yanı sıra, The Elder Scrolls serisinin geleceği hakkında da heyecan verici bilgiler var. Serinin yaklaşan ana oyunu The Elder Scrolls VI ile ilgili olarak, Bruce Nesmith'in verdiği bilgiler ışığında, oyunun büyü ve seviye atlama sistemlerinde önemli geliştirmeler bekleniyor. Nesmith, The Elder Scrolls VI'nın selefleri The Elder Scrolls IV: Oblivion ve The Elder Scrolls V: Skyrim'deki oyun sistemlerini genişleteceğini ve aynı zamanda yeni fikirler de sunacağını belirtti.

Zenimax Online Studios'un yeni motoru sadece The Elder Scrolls Online için değil, aynı zamanda serinin gelecekteki oyunları için de yenilikçi ve heyecan verici projeler üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 18:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2024 17:43
değişsin zaten saçma sapan oyun motoru ile nereye kadar.TES 6 yeni gelecek fallout lar artık eski motorla olmaz.
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:00
Tes6 için ps6 alcan aslan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2024 08:21
Kolay gelsin. Nereden çıktı, onları düşünen, sektörü düşünen biri önce kendi motorlarını yenilesinler mi yazmış?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2024 07:45
Her çıkardıkları oyun da sanki skyrim oynuyorum gibi hissediyorum okadar belli ki biri Skyrim modu dese yeni çıkacak oyuna inanırım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zenimax Yeni Oyun Motoru Üzerinde Çalışıyor
İlginizi Çekebilir