"Gideceğimiz yönü oyun mekanikleri belirlemiyor!"

Can Arabacı 14.03.2014 - 07:37
Assassin's Creed serisinin yönetmeninden açıklamalar...
BAFTA Oyun Ödülleri sırasında IGN'e konuşan Assassin's Creed serisi yönetmeni Ashraf Ismail, Black Flag'teki gemi savaşlarının popülerliğine rağmen bunun bir sonraki oyunlarının yönünün belirlenmesinde önemi olmadığını belirtti. Takımı için asıl önemli olanın oyun mekanikleri değil, tecrübe edilecek ilginç tarihi hikâyeler olduğunun üzerinde duran Ismail "Bu yüzden her Assassin's Creed oyununda tarih bizim oyun alanımız sloganıyla yola çıkıyoruz." diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Korsan temasını seçtiğimizde gemi savaşlarının oyunun ana elementlerinden biri olacağı bariz ortadaydı. Ancak asıl soru her zaman hangi zaman dilimlerini ziyaret edeceğimiz ve bu zaman dilimlerinin hayranlarımız ve bizim tarafımızdan ilginç bulunup bulunmayacağı üzerineydi. Tabii bunun bir de oyun mekaniklerine yansıması var. Kendimizi oyun mekaniklerine bağlamayı sevmiyoruz, ancak tarihi açıdan seçtiğimiz döneme bir bakış atıp bunun ne gibi mekanikler yaratabileceğini tartışıyoruz."

Assassin's Creed serisinin geleceğiyle ilgili yorum yapmaktan özellikle kaçınan Ashraf Ismail verdiği röportajı şu şekilde noktaladı: "Hangi zaman dilimini seçersek seçelim, anlatmak istediğimiz hikâye hangi mekanikleri oyuna koyacağımıza karar verecektir, tam tersi değil."

"Gideceğimiz yönü oyun mekanikleri belirlemiyor!"
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 09:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
"Gideceğimiz yönü oyun mekanikleri belirlemiyor!"
İlginizi Çekebilir