"Ustamın bana yaptıklarını gençlere yapsam, dava açarlar"

Yiğitcan Erdoğan 21.02.2014 - 12:10
Efsane yapımcı konuşuyor
Capcom'un efsane oyun serisi Resident Evil'ın fikir babası Shinji Mikami, endüstrideki ilk yıllarından Polygon'a verdiği özel bir röpörtajda ilginç bir şekilde söz etti.

1989'da, firmada çalışmaya ilk başladığında Mikami'nin patronu Ghosts'n Goblins serisinin yapımcısı Tokuru Fujiwara'ymış. Mikami'nin dediğine göre Fujiwara'nın altında Resi 1'i yaparken, eve sadece haftada iki kere gidebiliyormuş ve çok az para kazanıyormuş. Hatta bu yüzden evlilik planlarını ertelemiş. Ancak Resi 2'yi çıkarttıktan sonra evlenecek finansal stabiliteye ulaşabilmiş.

"Ustamın bana yaptıklarını gençlere yapsam, dava açarlar"
Mikami-san'ın dediklerine göre bugün aynı muamaleyi gençlere yapsa, muhtemelen kendisine dava açılırmış. Fakat buna rağmen Fujiwara'nın metodlarına saygı duyduğunu da belirtmeden edemiyor. Gençleri eğitmek için bu yöntem ona göre çok efektif, hatta kendisinin genç yapımcılara karşı çok yumuşak olduğunu düşünüyor.

Shinji Mikami Resident Evil 1 ve 2'yi yönetmiş, eleştirel ve finanssal olarak büyük başarılar elde etmiş, ardından 3'ü pas geçtikten sonra Resident Evil 4 ile serinin eleştirel ve finanssal zirveye ulaşmasını sağlamıştı. Şimdilerde Evil Within'i geliştiriyor.
Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 22:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
"Ustamın bana yaptıklarını gençlere yapsam, dava açarlar"
İlginizi Çekebilir