AC IV: Black Flag ne kadar başarılı oldu?

Murat Halilbeyoğlu 12.02.2014 - 10:22
Ya da "başarı" ne demek?
Daha pek çok oyununun geleceği mesajının geçtiğimiz günlerde Ubisoft tarafından verildiği seri Assassin's Creed'in son oyunu Black Flag için rakamlar da açıklanmaya başlandı.

2013 yılının sonuna kadar 10 milyon adet satan oyunun başarısının ne olduğu ise ufak bir kıyaslama ile ortaya çıkıyor. Nitekim CVG'nin verdiği habere göre aynı süre içerisinde bir önceki oyun AC3 12 milyon satarak AC4'Ün başarısını gölgede bırakmış durumda. Öte yandan Ubi'nin söylediğine göre bu sene başından itibaren AC4'ün satışı kıyaslama adına daha da güçlenmiş.

AC IV: Black Flag ne kadar başarılı oldu?
Ubisoft CEO'su Yves Guillemot konu hakkında şunları söylüyor:

"Martın sonuna kadar rakamın 11 milyona ulaşmasını bekliyoruz ki bu bizim yüksek beklentili planlarımız için inanılmaz bir performans."

"Fiyatlandırma konusunda güçlü bir duruş sergiledik, oyunun fiyatı neredeyse geçen senenin aynısıydı. Mücadeleci bir çevre ve oldukça rekabetçi bir içeriğin mevcut olduğu bir alanda bunu başarmış olmaktan gurur duyuyoruz açıkçası."

Her ne kadar Guillemot bunu bir başarı olarak görse de serinin en zayıf oyunlarından birisi olarak düşünülen AC3'ten bile az satmış bir AC4 için sanırım umutlanacak fazla bir durum yok. Evet, son zamanlarda FIFA haricinde seri sonu oyunlar bir seleflerine göre oldukça başarısız konumdalar. Call of Duty ve Battlefield bunlardan ikisi. Lakin piayasadaki genel kanı bunun 1-2 senelik bir durum olduğu yönünde çünkü bu düşüşün sebebi yeni neslin çıkışına bağlanıyor.
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 11:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
AC IV: Black Flag ne kadar başarılı oldu?
İlginizi Çekebilir