1/3

AC: Revelation, tapınakçılar suikastçılara karşı!

Murat Sağlam 1.06.2011 - 14:23
Assassin - Templar çekişmesinin tüm detayları
1511 yılının İstanbul sokakları çekişmeli bir güç savaşına şahit olmaktadır. Hatta bu savaşın sınırları, Akdeniz bölgesine kadar uzanmaktadır. Tapınak Şövalyeleri ile Assassin'ler dünyanın en büyük şehirlerini kontrol altına alabilmek adına savaştadırlar. Fakat bu kez bir fark vardır, Assassin'lerin çok büyük bir generalleri var: Ezio Auditore da Firenze...

Bu anlattığımız giriş, Assassin's Creed serisinin son halkası için en önemli fikirlerden biri. Çünkü oyunun temeline işlenmiş olan bu yeni sistem, hikayeyi ateşleyen unsur olarak oyunda yer alıyor. Ezio'nun antik mühürleri toplama çabası sırasında, bir yandan da Assassin'lerin lideri olarak şehrin kontrolünü sağlamaya çalışacak. Bu rolüyle, yeni suikastçılar yetiştirmeli, onları şehrin değişik bölgelerine göndererek bölgesini genişletmeli ve Assassin'lerin şehrin kontrolünü elinde tuttuğundan emin olması gerekiyor.

Borgia Kuleleri beğenildi

Yapımcı yönetmen Alexandre Amancio, Assassin's Creed: Brotherhood'da bulunan Borgia Kuleleri sistemini oldukça beğendiklerini ama bunun aslında asıl hazırlamak istedikleri sisteme bir hazırlık aşaması olduğunu söylüyor. Aynı sistemi aldık, tamamiyle değiştirerek yepyeni bir sistem yarattık. Bu sistem sayesinde, şehrin kontrolünü elinizde tutmak için sadece sizin dövüşmeniz değil, taktiksel anlamda da büyük işler başarmanız gerekecek diyerek bizleri heyecanlandırmayı başarıyor.

AC: Revelation, tapınakçılar suikastçılara karşı!
Hatırlarsanız Assassin's Creed Brotherhood'da oyuncular eğlenceli ama tek düze bir sistemle oynamak zorundalardı. Bir kuleyi bulur, içerisindeki Borgia yetkilisini öldürür, kuleyi yakarak kaçardınız. Bu sayede etraftaki dükkanları kullanılabilir hale getirir ve para kazanırdınız. Oldukça güzel bir fikir ona diyecek sözümüz yok ama yeni oyunda çok daha fazla çeşitlilik ve eğlence vaat eden bir sistemle karşı karşıyayız gibi duruyor. Hem de ana hikayeyi güçlendirecek detaylara sahip olacak bir sistem...

Suikastçıların yuvası

Assassin's Den adı verilen ve suikastçıların yuvası olarak adlandırılan noktalarla başlayan bu konsept, İstanbul'un farklı noktalarında bulunan gizli bölgeleri içeriyor. Bir yuvayı kontrol altına aldığınız zaman, bu alanda bulunan bütün binaları ve dükkanları yeniden inşa edebileceksiniz. Hatta yuvanın kendisini de geliştirme şansına sahip olacaksınız. Ayrıca sahip olduğunuz Den'lerin etrafında da gezmenizi kolaylaştıracak yeni ipler ve halatlar gibi nesneler yer alacak.