Alone in the Dark Remake ön inceleme

Ersin Kılıç 12.08.2022 - 22:29
Alone in the Dark Remake ön inceleme içeriğimizde duyurusundan günler önce sunumuna katıldığımız oyunun genel dinamiklerine ve ilk bilgilerine göz atıyoruz.

Alone in the Dark Remake ön inceleme: Bir dönemin efsane korku oyunu Alone in the Dark geri dönüyor. Geçtiğimiz günlerde oyunun özel bir sunumuna katıldık ve uzun oynanış görüntüleri ile birlikte duyurusundan önce yeni oyunu görme şansına eriştik. Bu videonun yayınlandığı dakikalarda da oyun zaten resmi olarak duyurulmuş olacak. Şimdi gelin sunumda verilen bilgiler eşliğinde yeni oyunun özelliklerine birlikte göz atalım.

Alone in the Dark Remake ön inceleme / Özel sunuma katıldık

Öncelikle Alone in the Dark'ın korku oyunları açısından neden önemli olduğunu açıklayalım. 1992 yılında çıkan serinin ilk oyunu, 3D grafiklere sahip olan ilk hayatta kalma korku oyunu olma özelliğini elinde bulunduruyor. Bu yönüyle de zaten başta Resident Evil ve Silent Hill gibi oyunlar olmak üzere birçok oyuna öncülük ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle 90'lı yıllarda çıkan sürümleri ile korku oyunlarına yön veren yapım, sonrasında ise maalesef çok vasat diyebileceğimiz yapımlarla karşımıza çıktı.

Oyunun haklarını alan THQ Nordic ise bu seriyi küllerinden yeniden yükseltme peşinde. Nitekim duyurusu yapılan bu yeni oyun bir nevi 1992 yılında çıkan oyunun Remake versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca yine 90'lı yıllarda çıkan serinin diğer oyunlarından da izler göreceğiz. Tabi teknolojinin gelişimi ile birlikte oynanış, mekan ve bulmaca dinamiklerinde birçok yeniliğe gidilmiş.

Alone in the Dark Remake ön inceleme

Oyunda Resident Evil 2'de olduğu gibi iki farklı karakteri, Edward Carnby ve ya Emily Hartwood isimli karakterlerden birisini kontrol edeceğiz. Ayrıca duyuru videosunda gördüğümüz Grace isimli karakter de bazı anlarda kontrolümüze verilecek. Bu durumu hani Resident Evil 2'deki Sherry Birkin olayına benzetebiliriz. Grace esasında Jack in the Dark ve Alone in the Dark 2 oyunlarında yer alan bir karakter. Fakat başta da dediğim gibi bu remake sürümünde de önemli bir yere sahip olacak.

Oyunun hikayesinde bazı ekstralar ile karşılaşacağız ama ana işleyiş benzer bir yapıda olacak. Emily hartwood'un kaybolan amcasını bulmak üzere yola çıkarken, olayın çok farklı bir noktaya doğru sürüklendiğine tanıklık edeceğiz. 1920'li yıllarda geçen oyunda tıpkı orjinal oyunda olduğu gibi ilk durağımız bir zamanlar akıl hastanesi olan Derceto malikanesi olacak. Bunun dışında New orleans'ta dış mekanlarda geçen bölümler de bizi bekliyor.

Alone in the Dark Remake ön inceleme

Yapım ekibi yaptığı açıklamalarda oyunun özüne sadık kalmak istediklerini sık sık dile getirdi. Bazı aksiyon sahneleri olsa da korku ve hayatta kalma unsurları daha ön planda olacak deniyor. Oyunun başında ise daha önce Soma ve Amnesia gibi oyunlarda senaryo yazarı olan Mikael Hedberg yer alıyor.

Açıkçası oyun özellikle atmosfer anlamında başarılı duruyor. İzlediğimiz özel oynanış videolarında malikanenin o gizemli yapısını çok güzel bir şekilde yansıttıklarını gördük. Ayrıca sık sık bulmacalara yer verilmesi de sevdiğim noktalardan birisi oldu. 

Alone in the Dark Remake ön inceleme

Fakat oyunun genel yapısında ve aksiyon sahnelerinde tam olarak adını koyamadığım bir yavanlık var. Özellikle oynanış dinamiklerinde geliştirilmesi gereken detaylar var diyebilirim. Şu hali ile grafik olarak yenilenmiş fakat oynanış anlamında çok geriden gelen bir oyun izlenimi yaratıyor. Tabi oyunun şu an çok erken bir aşamada olduğunu da unutmamak lazım.

Unreal Engine 4 grafik motoru kullanan ve geliştirme kısmında Pre Alpha sürümünde olan Alone in the Dark'ın 2019 yılından beri geliştirme aşamasında olduğu da belirtildi. Çıkış tarihi ise 2023 yılı sonu olacak ve oyun PC ile birlikte PS5 ve Xbox Series konsollarına gelecek.

Yorumlar 23
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 21:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2022 18:28
Devrim oluşturacak bir oyun gibi durmuyor. Ersin'in bahsettiği gibi mekanikler ve animasyonlar tarih öncesinden kalma gibi. Erken beta olduğundan bahsedilmiş ama beta da nasılsa genelde ufak rötoşlar yapılarak aynı betadaki gibi çıkar oyunlar genelde, optimizazyona yoğunlaşılır. Atmosfer ise şahane
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2022 22:49
The New Nihat mare olmadıktan sonra çöp
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2022 19:20
ulan yeni nesil konsol yaptık diye millete kakaladınız konsollarınızı tebrik ediyorum sizi sony microsoft
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2022 16:16
yeni nesil konsollar remasteredlardan remake lerden geçilmiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2022 14:59
Daha çok kovboyun macerası gibi görünüyor :)
Hiç alone in the dark havası heyecanı alamadım.
The new nightmare çok güzeldi.
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2022 17:52
Bu oyunun New nightmare ile ilgisi yok bu ilk Alone in the dark oyunun yeniden uyarlaması.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2022 17:25
RE2 yapmaya çalışıp parası yetmeyen bir oyun gibi. Umarım alpha görüntüler diye böyledir. Aşırı kalitesiz gözüküyor.
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2022 17:07
Grafikler gayet güzel. Sizler ne bekliyorsunuz daha belli değil. RE2'nin grafikleri bundan iyi değil. Fotogerçekçi oyun yapmak zorunda değil herkes ki ben oyunlarda zerre hazzetmiyorum fotogerçekçi görüntülerden. Oyunda grafik tarzı belli olacak, gerçek görüntü ortaya çıkarmaya çalışmayacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alone in the Dark Remake ön inceleme
İlginizi Çekebilir