Apple kendi AI teknolojilsini geliştiriyor

Taylan Bal 8.08.2023 - 12:06
Yapay zeka konusunda uzun süredir sessizliğini koruyan Apple, kendi AI teknolojisi üzerinde çalıştığını onayladı.

Teknoloji devi Apple, zaman zaman yeni teknolojiler veya sistemler geliştirme konusunda geride kalmış gibi görünebilir. Ancak ardından diğer şirketleri yıllarca yetişmeleri gereken çok daha iyi, tamamlanmış ve inovatif çözümlerle de şaşırtabilmekte. Apple Vision Pro'nun AR/VR pazarına girişiyle bunun yaşanabileceği gözüküyor.

Tim Cook, Apple'ın AI teknolojileri üzerinde çalıştığını onayladı

Son zamanlarda, yapay zeka hızla gelişiyor ve bazıları Apple'ın neden bu yarışa katılmadığını, üst sıraları Microsoft ve Google'a bıraktığını merak ediyordu. Ancak görünen o ki, Apple zaten yapay zeka üzerinde çalışıyor. Alınan bilgilere göre, Tim Cook, teknoloji devinin yıllardır AI teknolojileri üzerinde çalıştığını doğruladı.

Bir röportajda, Apple'ın CEO'su, şirketin mali yıl için gösterdiği artan araştırma ve geliştirme harcamalarının, kısmen AI üzerindeki çalışmalarından kaynaklandığını paylaştı. Apple'ın Ar-Ge yatırımları, önceki yıla kıyasla 3.12 milyar dolar artarak 22.61 milyar dolara ulaştı.

İnovatif AI teknolojilerinin peşinde koşmak, teknoloji şirketlerini daha fazla maddi kaynağı ayırmaya yönlendirdi. Tim Cook, Reuters ile yaptığı röportajda Apple'ın ürünlerini AI teknolojilerini kullanarak "insanların yaşamlarını zenginleştirmeye" devam edeceğini belirtti.

Apple ne hedefliyor?

Daha önceki söylentiler, Apple'ın OpenAI'nin ChatGPT'sine benzer kendi AI platformu üzerinde çalıştığını öne sürmüştü. Ancak şu anda, en azından halka açık olmayacak şekilde, bu AI teknolojilerinin Apple tarafından kullanılabileceği görünüyor.

Sadece birkaç gün önce, Beyaz Saray'ın talebi üzerine, AI alanında çalışan büyük teknoloji şirketleri, AI odaklı bir dernek olan Frontier Model Forum'u oluşturdular. Temel amacı, güvenli ve sorumlu bir şekilde yeni AI modelleri geliştirmek. Resmi olarak ürünlerinde AI kullanımını duyurmasa da, Apple zaten gelişmiş makine öğrenme modellerini iPhone kamerasına ve sesli asistanı Siri'ye entegre etmişti.

Geleceğin neler getireceğini beklemek zorundayız. Ancak Apple'ın ürünleriyle inanılmaz başarılar elde etme geçmişi göz önüne alındığında, şirketin AI alanını ve sıradan kullanıcıların AI ile nasıl etkileşime geçtiklerini yeniden şekillendirmesi hiç şaşırtıcı olmaz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 19:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple kendi AI teknolojilsini geliştiriyor
İlginizi Çekebilir