Bioshock Infinite'i oynamadan izleyin

Berkant Jeff Akarcan 5.04.2013 - 11:25
Film tadında bir video koleksiyonu
Oynanışından çok epik hikayesi ve anlatımıyla ön plana çıkan ve neredeyse tüm oyun eleştirmenlerinden tam not alan Bioshock Infinite'ı oynamadan, sadece hikayesini izlemek istiyorsanız işte size fırsat.

dansg08 adlı YouTube kullanıcısı, oyunun tüm sinematiklerini kaydedip, filmvari bir deneyimle Bioshock Infinite'i bizlere sunuyor. Toplam üç buçuk saat süren çalışmayı farklı kılan şey ise benzer çalışmalarda gördüğümüz "tüm sinematikleri kaydet, kes, arka arkaya koy" şeklinde olmaması. Zira oyunda hikayenin çok az bir kısmı ara sinematiklerle anlatılıyor; daha çok oyun içine yedirilmiş diyaloglar ve olaylar ile veriliyor hikaye. Dansg08 de bunu göz önünde bulundurarak hazırlamış Bioshock Infinite: Film Versiyonu adını verdiği videoyu.

Tabi bunu bir film deneyimine dönüştürmek için gerektiği gibi arayüzü kapatarak almış videoları. Bir çok ses kaydı da filmde duyulabiliyor ve hikayeyi ileri götürmeyen hiçbir çatışma sahnesi yok. Ancak yine de oyunun izin verdiği ölçüde arayüz elemanları var, bunların üstesinden gelmek için kadrajda çeşitli kırpmalar yapmak zorunda kalmış Dansg08. Çalışmanın tamamı (kaydı, montajı, render'ı ve montajı) 49 saat sürmüş. Tebrik etmek lazım sabrı ve emeği için kendisini.

Oyunu bitirdiyseniz ve hikayesini tekrardan izlemek istiyorsanız biçilmez kaftan, oyunu oynamayı düşünmüyorsanız ama merak da ediyorsanız mutlaka izlemeniz gereken bir çalışma. Spoiler içerdiği konusunda uyarmamıza gerek yok sanırım.
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2024 02:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bioshock Infinite'i oynamadan izleyin
İlginizi Çekebilir