1/3

Blizzcon 2011 - Starcraft Röportajı

Merlinin Kazanı 15.11.2011 - 15:53
Blizzcon 2011'deydik. Yapımcılarla Starcraft'ı konuştuk!
Merlin'in Kazanı olarak Blizzcon 2011'de yer alan tek Türk oyun sitesiydik. Organizasyon boyunca size birçok içerik sunduk, duyulmamış bilgilerden bahsettik. Şimdi de yaptığımız önemli röportajları sunuyoruz.


Merlin'in Kazanı (MK): Okuyucularımız için kendiniz tanıtır mısınız?

Allen Dilling (AD): StarCraft 2 takımında Baş 3D sanatçısıyım. Efektlerin ve animasyonların iyi görünmesini sağlamakla görevliyim.

MK: StarCraft 2'de herhangi bir görsel değişiklik göreceğimizi sanmıyorum ancak yine de bir nevi görsel geliştirmeler görebilir miyiz?

AD: Tabi ki, çalıştığımız araçları geliştirdik. Oyunla daha uzun çalışma şansına sahip olduğumuz için daha rahattık. Bu yüzden modellerin kalitesi daha yüksek oldu. Yeni çoklu oyuncu üniteleri de oldukça iyi görünüyor. Senaryo modu da tonlarca yeni sanatsal çalışma içeriyor. Wings of Liberty'den de daha fazla.

MK: Wings of Liberty, bir nevi Jim Raynor'ın hikayesiydi. Şimdi ise Sarah Kerrigan'a odaklanıyorsunuz. Legacy of the Void'de kime odaklanacaksınız?

AD: Bunu size söyleyemem. Bu oldukça gizli. Belki bir dahaki BlizzCon'da.
Mesajınızı aldım.

MK: Legacy of the Void'den sonra bir başka ek paket bekleyebilir miyiz?

AD: Bu zamanla belli olacak bir şey. Şu an sadece bir şeye odaklanmak istiyoruz. Legacy of the Void'i bile düşünmüyoruz. Heart of the Swarm'ın olabilecek en iyi oyun olmasına çabalıyoruz. Bu yaklaşımı her oyunda göstermeliyiz ki yaptığımız işte en iyi olabilelim.

MK: Tam bir Blizzard çalışanı gibi konuştunuz. World of WarCraft'ın filmiyle ilgili bir proje var. Ancak gördüğümüz kadarıyla ara sahneleriyle birlikte StarCraft 2 de bir film gibi duruyor. Sizce StarCraft'ı beyazperdede görebilecek miyiz?

AD: Bunu görmeyi çok isterdim. Hepimiz isteriz. Bildiğiniz gibi World of WarCraft filmini açıkladık. Şu an oyunu geliştirmekle ilgilendiğimiz için bu konuştuğumuz bir konu değil.