Call of Duty'nin geleceği ne olacak?

Mahmut Saral 27.03.2012 - 17:36
Robert Bowling de gitti...
Bildiğiniz gibi Call of Duty serisinin ana yapımcı koltuğunda Infinity Ward bulunuyor. 2003 yılından beri var olan seri, Medal of Honor: Allied Assault'u geliştiren 2015 stüdyosundan ayrılan 22 kişinin bir araya gelmesiyle kurulmuştu.

Call of Duty serisinin yan oyunlarını ise, ilk etapta Gray Matter, Spark Unlimited ve Treyarch hazırlıyordu. Hatta United Offensive'in geliştirilmesinin ardından, diğer yapımcılar arasında bazı mahkemelik sorunlar bile çıkmıştı. Fakat bir süre sonra Treyarch, diğer yan yapımcılardan sıyrılmayı bilmiş ve Call of Duty 3'ü geliştirerek Infinity Ward'un ardından "İki numaralı Call of Duty geliştiricisi" unvanını almıştı. Şu sıralarda da Black Ops 2 üzerinde çalıştığı tahmin ediliyor, ancak serinin geleceği açısından Infinity Ward'un adımları merakla bekleniyordu, ki stüdyoda bir önemli ayrılık daha yaşandı; Robert Bowling!

Sabah haberini de yapmıştık zaten. Robert Bowling, Infinity Ward'ta hem tanıtım işlerini yürütüyor, hem de serinin ileriye dönük araştırma ve strateji geliştirme çalışmalarında yer alıyordu. Modern Warfare 2'nin ardından Infinity Ward'dan 50'den fazla yapımcı ayrılmış ve bu da stüdyoyu zor durumda bırakmıştı. Şimdi de Bowling'in gitmesi, ana yapımcı olan Infinity Ward'u, daha doğrusu "Call of Duty serisinin geleceğini belirleyen stüdyoyu" daha da zor durumda bıraktı. Çünkü genellikle Infinity Ward, bir iskelet belirliyor ve Treyarch da yeni oyununda bu iskeleti geliştirerek hareket ediyordu. Oysa strateji geliştirme sorumlusu artık ekipte yok!

Call of Duty'nin geleceği ne olacak?
Kısaca düşününce, bu ayrılık saçma gelmiyor değil. Her oyunu milyonlar satan, hatta en çok satan FPS oyunları olan bir serinin işlerini bırakıp, ayrılmak, pek de akıl karı olmasa gerek. Ancak işin bir de arkaplanı var, ki biz şu an bunu bilmiyoruz. Robert Bowling, her ne kadar yeni işiyle alakalı yakında bilgi vereceğini söyleyip, Call of Duty serisi için başarılar dilese de, artık Infinity Ward'un işinin daha zor olduğu ortada. Hatırlayanlar olacaktır, daha dün gibi bir açıklaması vardı Robert Bowling'in, ayrılan Infinity Ward çalışanları hakkında: "Bu ayrılıklar bizi üzdü, ama kendimizi hemen toparlayıp, yeni oyun için çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız."

İster misiniz Robert Bowling, Infinity Ward'dan ayrılanların kurduğu Respawn Entertainment'a geçiş yapsın? Respawn Entertainment, şu an "Çizgileri yeniden belirleyecek" olarak nitelendirdikleri bir FPS oyunu üzerinde çalışıyor ve muhtemelen ilk geçmek isteyecekleri isim de, eski oyunları Call of Duty olacaktır. Eh, Call of Duty serisini bu kadar iyi tanıyan bunca adama, bir de serinin strateji geliştirme yöneticisinin, yani Robert Bowling'in katılacağını göz önüne alırsak, belki de farklı bir isimle yeni Call of Duty oyununu görürüz...

Bu arada, Infinity Ward'un Call of Duty'si için, gelecek savaşları temalı oyunların gelebileceği söyleniyordu. Bir ihtimal Ghost ve Cpt. Price'ı konu alan yan oyunların da yapılabilme ihtimali var...

Bekleyelim, görelim...

Yorumlar 80
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 10:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty'nin geleceği ne olacak?
İlginizi Çekebilir