CMA'dan AB'ye sert yanıt

Tunay Şahin 16.05.2023 - 13:11
CMA, Microsoft-Activision birleşmesini onaylayan AB'ye yanıt verdi. Birleşmeyi onaylamasının yanlış olduğuna inanıyor.

Avrupa Komisyonu'nun Microsoft'un Activision-Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasını onayladığı haberinin ardından CMA, alınan karara karşı olduğunu gösteren bir açıklama yapmakta gecikmedi. CMA, bu durumun nasıl geliştiği konusunda kızgın görünüyor ve AB'nin bu devralımı onaylamasını "yanlış" olarak nitelendirdi. Açıklama, onayın CMA tarafından paylaşılan endişeleri tamamen göz ardı ettiğini gösteriyor gibi görünüyor.

Onay sonrası CMA, AB'ye yanıt verdi

CMA'nın yanıtında, "Microsoft'un bugün Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen önerileri, Microsoft'un önümüzdeki 10 yıl için bu pazarın şartlarını ve koşullarını belirlemesine izin verecek. Ayrıca CMA, Microsoft'un serbest, açık ve son derece rekabetçi piyasayı düzenleyici gözetimle sınırlanan bir sistemle değiştirmeye çalıştığına inanıyor. Sistem sundukları oyunları, destekledikleri platformları ve satış şartlarını yönetecekti. CMA'nın bağımsız panel grubunun Microsoft'un tekliflerini reddetmesinin ve bu anlaşmayı engellemesinin sebeplerinden biri de budur." dedi.

CMA'nın onaylamamasının bir diğer büyük nedeni de Microsoft'un bulut oyun alanındaki gücü ve bunun bulut oyun pazarındaki rekabete zarar verip vermeyeceğiydi. Avrupa Komisyonu'nun da paylaştığı bir endişe; ancak böyle bir sonucun baştan önlenmesi için çaresini sunmuştur.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 01:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2023 22:53
cma kumunda oynasın lütfen
Kalan Karakter: 300 Gönder
CMA'dan AB'ye yanıt
İlginizi Çekebilir