Codemasters, Project CARS'ın geliştiricisini satın aldı

Ahmet Özçilingir 29.11.2019 - 09:27
Slightly Mad Studios Codemasters çatısı altında

Project Cars oyunları ile tanınan Slightly Mad Studios, Codemasters tarafından satın alındı. Başarılı yarış oyunları ile bilinen Codemasters mali açıdan büyük sıkıntı yaşadığı bilinen Slightly Mad Studios'u satın alarak önemli bir yatırım yaptı. 

Codemasters, Project CARS'ın geliştiricisini satın aldı

Codemasters tarafından yapılan açıklamada bu ortaklığın yarış oyunları piyasasında Codemasters'ı büyük ve önemli bir güç merkezi haline getirdiği belirtildi. Slightly Mad ile aynı vizyonu ve tutkuyu paylaştıklarını belirten Codemasters Ceo'su bu satın almadan oldukça memnun.

Slightly Mad Studios tarafında ise işler bir senedir çok da yolunda gitmiyordu. Geliştirici ekibin başındaki isim Slightly Mad Studios'un CEO'su Ian Bell bu yılın başlarında sürpriz bir çıkış yapmış ve kendi konsollarını geliştirmeye başladıklarını ilan etmişti. Mad Box adındaki konsolu tasarım görsellerini de paylaşan Ian Bell pek çok yatırımcının Mad Box'a yatırım yapmak için sıraya girdiğini belirtmiş. Ancak işler Slightly Mad için hiç de yolunda gitmemişti. Bu açıklamalrdan yaklaşık 3 ay sonra Mad Box adı ile marka tescili de yapan firmanın bu isimle yaptığı marka tescilini geri çektiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 07:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Codemasters, Project CARS'ın geliştiricisini satın aldı
İlginizi Çekebilir