1/5

Dragon Age ırkları

Murat Halilbeyoğlu 2.02.2011 - 19:02
Thedas hiç boş kalmadı
2009 yılında hayatımıza giren Dragon Age oyunu BioWare’in kaliteli RPG oyunları serisine en son eklenen halkalardan bir tanesidir. Gerek konusu gerek kendine has kültürü ve dünyası, diyalogları ve karakterler arasındaki etkileşim, savaşları görselleri ile gerçek anlamda oyun oynama zevkini bize yaşattı.

Her ne kadar firmanın yakın zamanlarda çıkan diğer oyunu Mass Effect de Dragon Age kadar ilgi toplamış olsa da kendi başına oluşturduğu kültür ve tarih Dragon Age’i bence hep bir adım önce tutmuştur.

Yakın zamanda (bir buçuk ay kadar) gelecek olan oyunu heyecanla beklerken gerek haber gerek makalelerle ilk oyundan ve ikinci oyundan bilgiler vermeye çalıştık.

Hatırlarsanız daha önceden Thedas kıtasında beşlangıçtan bu yana olup biteni anlatan kronolojik bir tarih bilgisi yayınlamıştık.

Bu sefer de dedik ki Thedas’ın ırklarına bir bakalım. Bu yazımızda Dragon Age dünyasında yaşayan cücelere, elflere ve özellikle RPG tutkunlarına yeni olan Qunari’lere bir bakış atacağız.

Dragon Age ırkları
Cüceler

Dragon Age dünyasındaki cücelerin yaşamı aslında bakılırsa diğer RPG dünyalarından çok da farklı değil. Diğer dünyalarda olduğu gibi Thedas’daki cüceler de dağların altında oluşturdukları devasa şehirlerde güneşten uzak bir şekilde kapalı bir toplum olarak yaşıyorlar. Büyüklü küçüklü bu şehirleri birbirine bağlayan Deep Roads adındaki yolların hakimi olan bu küçük ama güçlü ve korkusuz ırk Dragon Age dünyasının onur, şeref ve haysiyete önem veren ırklarından bir tanesi.

Aslına bakılırsa Dragon Age dünyasının en bahtsız ırkıdır cüceler. Bunun sebeplerinden bazılarını kendileri oluştururken bazılarını ise tamamen bulundukları coğrafi ortamdan kaynaklanmaktadır.

Kendilerini dağların altına kurdukları şehirlere hapseden cüceler, çok nadir olarak yüzeydeki ırklar ile iletişime geçer ve onları aralarına kabul ederler. Bu kapalı toplum olgusu, dışarıda olup bitenden habersiz bir yaşantı sürüp biraz kör cahil yaşamaya mahkum kılar bu güçlü ırkı. Ancak şu zamana kadar cüce toplumunun geneli bundan rahatsız olmamıştır.