EA, Respawn firmasını satın aldığını duyurdu!

Ersin Kılıç 10.11.2017 - 05:51
Umalım da kaderi diğer firmalara benzemesin

EA Games bugün yaptığı açıklama ile Respawn Entertainment'i satın aldıklarını duyurdu. Bildiğiniz gibi eski Call of Duty yapımcılarından Vince Zampela ve Jason West tarafından kurulan firma bağımsız bir stüdyo olarak çalışmalarına devam ediyordu. Buna rağmen firmanın yapmış olduğu Titanfall ve Titanfall 2 gibi oyunların dağıtımcılığını EA Games üstlenmişti. Yapılan bu yeni anlaşma ile birlikte bağımsız olan Respawn Entertainment, EA Games'in stüdyolarından biri haline gelmiş oldu.

Respawn Entertainment yeni oyunlar geliştiriyor!

Bu anlaşma ile birlikte firmanın aralarında AAA ve VR oyunlarının da bulunduğu birden fazla proje üzerinde çalıştığı da belirtilmiş. Konu ile ilgili konuşan EA Games CEO'su Andrew Wilson "Respawn'ın inanılmaz bir vizyona, yeteneğe ve ilham verici bir yapımcı olduğunu birinci elden gördük. Uzun süredir devam eden ortaklığımız sınırları zorlamak ve oyuncular için harika ve yenilikçi bir deneyim sunma arzusundan kaynaklanıyor. Titanfall serisini hayata geçirdiğimiz Respawn ile birlikte ilerleyen dönemlerde daha heyecan verici projeler için planlarımız var" açıklamalrında bulunmuş.

EA, Respawn firmasını satın aldığını duyurdu!

Respawn kurucularından biri olan Vince Zampela ise "Sektördeki en iyi isimlerden bazılarını barındıran ve en iyi yenilikçi oyunları geliştiren firmalardan biri olmak üzere yola çıktık. Artık bu kültürümüzü ve yapımcı özgürlüğümüzü korurken uzun vadede başarı için ihtiyaç duyduğumuz kaynakları ve desteği bir araya getirebilecek sektör liderlerinden birine katılma ihtiyacı hissettik. Titanfall ve Titanfall 2'yi yaptığımız bu süre boyunca EA Games bizim için oldukça iyi bir partner oldu ve şimdi güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz. Bu Respawn, EA Games ve oyuncular için çok iyi bir adım oldu" açıklaması ile bu birleşmeden memnun olduklarını dile getirmiş.

Tabi bu duyuru ile birlikte anlaşma detayları da açıklandı. Bu anlaşmaya göre EA Games firmaya ilk etapta 151 milyon dolarlık bir ödeme yapacak. Uzun vadede ise Respawn'a 164 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmış durumda. Bu uzun vadeli ödeneğin çalışan bütçelerine ayrılacağı ve bu sayede tasarruf edileceği de belirtilmiş. Ayrıca 2022 yılında kadar ekstra başarı gösteren oyunlar için EA Games'in firmaya maksimum 140 milyon dolarlık bir ek ödeme yapacağı da gelen bilgiler arasında.

Açıkçası Titanfall serisi beklediği ilgiyi tam olarak göremese de bana göre son yıllarda çıkmış en iyi ve yenilikçi FPS oyunları arasında yer alıyor. Keyifli multiplayer modlarına rağmen Battlefield 1 ile aynı dönemde çıkarılması gibi stratejik hatalar yapıldığını düşünüyorum. Tabi bu satın alma sonrası akla başka ihtimaller de geliyor. Respawn kendini biraz sağlama almış gibi dursa da umarım tüm bu sürecin sonunda EA mezarlığına eklenen bir başka firma konumuna düşmez. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2017 11:33
Avcı avını yakalamış desenize. Afiyet olsun EA :[
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.11.2017 10:11
4 sene sonra;...ea in kapattığı oyun firmaları arasına bir yenisi daha eklendi, bugün itibari ile ea oyun geliştiricisi olan
respawn ı kapattığını duyurdu, nedeni ise titanfall daki lootbox ların fazla açılmaması gösteriliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2017 21:42
Titanfall 2'yi daha geçen gün bitirdim, ve çok etkilendim, gerçekten respawn çok iyi bir iş başarmış.
Ayrıca EA'nın bünyesine katılması gayet iyi oldu bence, nedeni ise Nexon firmasına giderse zaten baştan kapanacaktı, en azından şimdi önlerinde birkaç yıl var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2017 10:58
yazık oldu. titanfall 12 falan oynamak isterdim, şimdi umarım 3'ü görürüm diyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2017 02:47
BB beleş dlcler
Kalan Karakter: 300 Gönder
EA, Respawn firmasını satın aldığını duyurdu!
İlginizi Çekebilir