Elon Musk Twitter'ı karanlık moda geçiriyor

Taylan Bal 31.07.2023 - 15:49
Elon Musk, sosyal ağı karanlık moda geçireceğini ve uzun zamandır kullanılan aydınlık mod görünümünü terk edeceğini duyurdu.

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal ağı karanlık moda geçireceğini ve uzun zamandır kullanılan aydınlık mod görünümünü terk edeceğini duyurdu. Ancak, Musk en azından başlangıçta bunu tek seçenek haline getirme planından vazgeçti. Yani aydınlık mod, hala tercih edenler için mevcut olacak.

Aydınlık mod artık varsayılan olmayacak

Bu geçişin bir parçası olarak Musk bazı özellikleri de sonlandırdı. "Koyu Ton" modu, karanlık moda benzerdi ancak tam anlamıyla karanlık değildi. Aslında karanlık modun siyah yerine koyu mavi bir arka plan kullanıyor olmasını zaten sevmediğini de belirtmişti.

Aydınlık mod seçeneği kullanılabilir olacak

Musk, birçok kişinin aydınlık modun devam etmesini istediğini belirtti, bu yüzden geri bildirimlere kulak verdiği görünüyor. Koyu moda geçişte metni parlak koşullarda okumak bazen şaşırtıcı derecede zor olabilir. Bu nedenle birçok uygulama, sistem değiştirdiğinde otomatik olarak aydınlık ve karanlık mod arasında geçiş yapabilir, insanlar telefonlarını farklı saatlerde diledikleri gibi farklı modlara ayarlayabilirler.

Elon Musk Twitter'ı karanlık moda geçiriyor

Twitter'ın yeni markalaşma süreci devam ediyor

Karanlık modun varsayılan haline gelmesi için herhangi bir açık zaman çizelgesi yok. Twitter'ın X olarak yeniden markalaşması devam ediyor ve sosyal ağdan çok her şeyin içinde olduğu bir uygulamaya geçiş başlamış durumda.

Musk'ın amacı, ileride X'in Çin'in WeChat uygulamasına benzer bir şeye dönüşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca mesajlaşma uygulamasının altında ödemeler ve diğer hizmetleri de içeren tek bir çatı altında birleşmesi. En azından bu Musk'ın hedefi, ancak bunu başarabilecek mi, bunu görmek için henüz erken.

Şimdi verilen karar ise kullanıcıları tekrardan ikiye böldü. Sosyal medya platformlarında kullanıcı deneyimi ve arayüzün önemi günümüzde büyük bir önem taşımakta.

Kullanıcıların platformlarda geçirdikleri zaman, içeriklere erişim kolaylığı ve etkileşim süreçleri, bir platformun başarısını belirleyen temel unsurlardır. Kullanıcı dostu ve estetik bir arayüz, kullanıcıların siteye bağlılığını artırırken, olumsuz bir deneyim ise kullanıcıların platformdan uzaklaşmasına neden olabilir. Bu yüzden Musk mutlaka dikkatli hamleler yapmalı. Peki siz bu hamle ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 07:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2023 14:11
hala twitter kullanan var mı ya
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2023 12:03
Yoktur çünkü artık twitter diye bir platform yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2023 16:45
Bence hep kapansın. Bir işe yaradığıda yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2023 09:49
şu adam tam ıslak sopayla dövmelik
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2023 16:16
Koyu tema her daim tercihim zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Elon Musk Twitter'ı karanlık moda geçiriyor
İlginizi Çekebilir