Embracer Group, Gearbox Entertainment'ı Take-Two Interactive'e Satıyor

Tunay Şahin 28.03.2024 - 18:12
Embracer Group, Gearbox' 460 milyon dolarlık bir anlaşmayla Take-Two'ya satıyor. Anlaşmanın 2024-2025 mali yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Embracer Group, 460 milyon dolarlık bir anlaşmayla Gearbox Entertainment'ı Take-Two Interactive'e satma kararı aldı. Bu satış, Gearbox'ın yeni bir sahibe geçiş yapmasını sağlayacak ve anlaşmanın tüm maliyeti Take-Two hisseleri ile ödenecek. Gearbox Software, Gearbox Montreal ve Gearbox Studio Quebec gibi şirket birimleri, Borderlands, Risk of Rain, Brothers in Arms, Duke Nukem, Homeworld ve Tiny Tina's Wonderlands gibi serilerin hakları ile birlikte Take-Two'ya geçiyor.

Anlaşmanın Detayları ve Geleceğe Etkileri

Gearbox, şu anda yeni Borderlands ve Homeworld oyunları üzerinde çalışmalarına devam ediyor olup, Gearbox Publishing San Francisco'nun ismi değişikliğine giderek Embracer'ın mülkiyetinde kalacak. Embracer CEO'su Lars Wingefors, bu satışın şirket için önemli bir adım olduğunu ve Embracer'ı geleceğe daha az net borç ve daha iyi serbest nakit akışı ile hazırlayacağını belirtti. Anlaşma, Gearbox'ın Take-Two ve 2K bünyesinde yeni başarılar elde etmesi için yeni fırsatlar sunuyor.

Gearbox CEO'su Randy Pitchford, Take-Two ve 2K ile olan ortaklığın yaratıcılık, kâr ve mutluluk üreten bir motor olduğunu ve bu birleşme ile interaktif eğlencede çıtayı daha da yükselteceklerini ifade etti. Anlaşmanın 2024-2025 mali yılının ilk çeyreğinde tamamlanması beklenirken, Take-Two Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Strauss Zelnick, bu satın almanın Take-Two'nun yaratıcı yeteneklerini ve ikonik Borderlands serisi dahil fikri mülkiyet portföyünü güçlendireceğini söyledi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 08:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:53
Eski thq nordic, şimdiki embracer group, saber, koch media vs bunlar oyun dünyasının yüz karalarıdır. Embracer group şirket satın almayla oyun yapılacağını sanıyordu şimdi ellerinde patladı o çöp şirketler. Borsada da anca otc'de 5-10 dolardan listelenirler o kafayla. Ki öyle :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:25
İki yıl önce 1,4 milyar dolara almış. Yayıncısı duruyor, satmıyor ama 1 milyar dolar eder mi? Zelnick stüdyoları niye almış, personelleri için mi? Elinde oyundan, IPden bol bir şey yok, Borderlands için 460 milyon dolar vermedi herhalde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Embracer Group, Gearbox Entertainment'ı Take-Two Interactive'e Satıyor
İlginizi Çekebilir