1/4

Expeditions: Conquistador

Murat Halilbeyoğlu 30.05.2013 - 17:22
Amerika’ya ne için geldin yabancı
Platformlar PC
Expeditions: Conquistador
  • Yapımcı - Yayıncı Logic Artists -
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Role Playing Game,Sıra Tabanlı Strateji
Merlin Puanı 70
72 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%86
Artılar Strateji ve RPG öğelerini dengeli bir şekilde barındırması, takipçi sistemi, Unity motoruna göre oldukça iyi görsellik
Eksiler İngilizce bilmeyenlerin oynaması zor, müzikler bir yerden sonra monoton hale dönüşüyor, konu itibarıyla herkesin ilgisini çekmeyebilir.
Kickstarter ve Steam Greenlight gibi bağımsız yapımları teşvik eden etkinlikleri gerçekten seviyorum. Doğruyu söylemek gerekirse bu zaman kadar Braid, Super Meat Boy gibi oyunlara çok fazla ilgi göstermemiş olsam da bağımsız firmaların artık daha rahat ve güvenli şekilde oyun yapmalarını bir oyuncu olarak çok seviyorum.

İşte Danimakalı Logic Arts da bu etkinlikler sayesinde bizleri Expeditions: Conquistador oyunu ile tanıştırdı. Kickstarter kampanyası ile 70,000 dolarlık amacına ulaşan firma en sonunda oyununu Steam üzerinden yayınlamayı başardı. Şimdi bakalım bunca uğraşa değmiş mi?

El kaptan kaptanım!

Expeditions: Conquistador açıkçası daha önce karşılaştığınız pek çok oyunla ilişkili olsa da onlardan oldukça farklı bir oyun. İçerisinde RPG öğeleri olan, macera mekaniklerine sahip sıra tabanlı bir starteji oyunu diyebiliriz. Evet, oyun hakkında ilk kurulması gereken cümle buydu çünkü Expeditions’ta her türden bir tutam bulmak mümkün. Normalde bu tarz bir tercih oldukça tehlikeli olur fakat elinizde iyi bir ahçı varsa o zaman tadından yenmez. Elebette oyun ne kadar iyi ya da kötü olsun bu tarz bir karmaşa biz editörler için oldukça zorlayıcı bir durumdur ve bu yüzden anlatma kısmını adım adım anlatacağım.

Expeditions: Conquistador
Oyun ilk karşınıza çıktığında size “options” kısmına bir göz atmanızı tavsiye ederim. Nitekim Expeditions aynı zamanda bir sandbox özelliği de taşıyor. Seçenekler kısmındaki zorluk derecesi (difficulty) alanında yapabileceğiniz pek çok ayar bulunuyor.

Bu kısmı atlattıktan sonra campaing kısmında iki seçenek sunuluyor. Hispanyola ve Meksika. Oyun size ilk başta Hispanyola kısmını oynatıyor ve Meksika hikâyesini sonraya biraıkyor. Hispanyola adası Karayiplerin ikinci büyük adası olup Küba'nın doğusunda bulunur. Kristof Kolomb 5 Aralık 1492'de burayı keşfetmiş ve 1493'deki ikinci seferinde burada İspanya'nın Yeni Dünya’daki ilk sömürgesini kurmuştur.