1/4

Fenomen: Evil Dead serisi

Mahmut Saral 1.01.2012 - 21:28
Ash, kanlı testeresi ve pompalı tüfeğini nasıl unutabiliriz?
Canınız sıkıldığında, başka dünyalara, gerçek olmayan maceralara doğru yol alırsınız bazen. Bu, kimi zaman sizi hikâyenin baş kahramanı yapıp olayların ortasına bırakıverir, kimi zaman ise gelişmeleri an be an bir izleyici kimliğiyle takip ettirir. Evet, oyun ve filmlerden söz ediyorum. Şüphesiz iki sektör de hepimiz için çok önemli. Genellikle birbirlerine yardımda bulundukları, esinlenmelerin yaşandığı da olmuyor değil. İşte iki sektör arasında köprü kuran, önemli serilerden bir tanesi; Evil Dead!

Günümüzdeki korku - gerilim türündeki çoğu filmde yaygın olarak ortak bir temel bulunuyor. Bu temele göre filmlerde mutlaka bir arkadaş grubu vardır ve genellikle bu arkadaş grubu, genç insanlardan oluşur. Grupta çok akıllı da vardır, güzel de vardır, korkak da vardır. Bunları çeşitlendirebiliriz. Henüz bilinmeyen felaketle yavaş yavaş tanışmaya başlanınca, bu topluluklarda teker teker ölümler başlar ve geriye 1 veya 2 kişi kalır. Ne kadar düz ve basit değil mi?

Fenomen: Evil Dead serisi
Bruce Campell'ın canlandırdığı Ash karakteri
Tabii ki bu akımı başlatan ilk filmleri unutmamak gerekir. Yıllar öncesinde bu fikirler, gayet yenilikçi ve yaratıcıydı. Heyecan düzeyini her an arttırıyor, bir sonraki sahnede neler olacak diye insanları merak ettirebiliyordu bu sinema yapıtları. Onlara ayrı parantez açmak gerekiyor. Parantezi şimdi açıyor ve Evil Dead'e adım atıyorum.

Korkuyu tanımak

Sam Raimi ismini bilenler vardır. Marvel'ın ünlü kahramanı Spider-Man'i beyazperdeye taşıyan ve milyonlarca doları cebine indiren yönetmen. Aynı zamanda yapımcı, senaryo yazarı ve oyuncu da. Çoğu insan Raimi'yi Spider-Man serisiyle tanıyor, ancak sinema aşıkları Raimi'yi ilk olarak Evil Dead'den hatırlayacaktır. Her genç insanın hayalleri olduğu gibi Raimi'nin de hayalleri vardı. Sinema sektörüne adım atmak ve güzel işler başarmak. Üstelik bu yolda tek başına da değildi, yanında Bruce Campell da vardı.