FIFA 12 - Özel tanıtım gecesindeydik + Video

Mahmut Saral 3.10.2011 - 01:02
FIFA 12'ye Türkiye Ligi eklenecek mi, turnuva ödülü neydi?
Şu son günlerde futbolla yatıp, futbolla kalkar olduk. PES 2012’nin özel tanıtım partisinden sonra, geçtiğimiz gün de İstinye Park’ta FIFA 12 için bir araya geldik. Serinin en yeni oyununu henüz daha dumanı üzerinde tüterken görmek, denemek tabii ki heyecan vericiydi. Yine doluştuk arabamıza ve en kestirme yoldan vardık mekana. Fakat gelin görün ki otopark o kadar büyüktü ki, ufak bir kaybolma seansından sonra yukarı çıkabildik ve oyunla ilgili yapılacak konuşmaları dinlemek için hazırlanan sinema salonunda hazır bulunduk.

FIFA 12’yle ilgili yapılan belki de en dikkat çekici açıklama, oyuna Türkiye Süper Ligi’nin dahil edilebilme imkanıydı. Bazı anlaşmazlıklardan ötürü oyundan çıkarılan Türkiye Ligi, yapılan görüşmeler olumlu netice verirse, ilerleyen zamanlarda bir eklenti paketi olarak FIFA 12’ye eklenebilecek. Bu güzel haberin ardından, sıra geldi FIFA 12 turnuva finaline.

İçeri girdiğimizde, sinema perdesinin altında iki kişi oturuyordu ve “Bunlar da kim?” diye geçirdim aklımdan. Meğerse bu arkadaşlar, konuşmanın ardından dev sinema perdesinde FIFA 12 final maçını oynamak için bekliyordu ve maç başladı. Açıkçası çekişmeli bir mücadele olsa da, seyir zevki pek yoktu. Arada koltuklardan ufak çapta tezahüratlar da yapıldı, neredeyse televizyonda normal bir maç izliyormuş havasına kapıldık. Bayer Münih ile Barcelona arasında oynanan maç, 1-0’lık skorla sonuçlandı, ama yenen de yenilen de PS3’leri kapıp, eve doğru yola koyuldu bile. Biz de bu güzel dakikaların ardından, dışarıya, yani asıl organizasyon alanına doğru hareket ettik.

Her yanda kurulmuş özel FIFA 12 konsolları kısa sürede oyuncular tarafından işgal edildi. Birçok kişi FIFA 12’nin keyfini çıkarırken, henüz oynayamayanlar da “Bir an önce sıra bize gelse” diye bekleyişteydi. Tabii çekim yapan kameralar, patlayan flaşlar da eksik olmadı ortamdan. Genel oyuncu kitlesinin yorumu, FIFA 12’nin çok güzel bir oyun olduğu yönündeydi. Nitekim biz de görüşlerimizi daha fazla oyuncuyla paylaşabilmek için bir televizyon programına oyun hakkındaki düşüncelerimizi aktardık. Tabii PES 2012’den de söz ettik. Ek olarak bir köşede Battlefield 3’ün demo videosu dönerken, diğer bir köşede de yeni çıkacak olan Need for Speed: The Run’ın oynanabilir bir sürümü vardı. Onu da test etme imkanımız oldu ve gayet eğlenceli, güzel, arcade türde bir yarış oyunuyla karşılaştık. Bu oyun, Battlefield 3’ün grafik motoru Frostbite 2.0’ı kullanıyor.  Kısacası güzel ve keyifli bir organizasyondu.

Ülkemizde bu tarz organizasyonları daha fazla görmek istediğimizi belirterek, lansman alanından çektiğimiz görüntülerden oluşan videomuzu sunuyoruz sizlere. İyi seyirler.



Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 05:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA 12 - Özel tanıtım gecesindeydik + Video
İlginizi Çekebilir