Firewatch Steam'de topa tutuluyor

Hakan Hervenik 13.09.2017 - 10:30
PewDiePie'ın intikamı.

Bu haftanın en büyük olayı herhalde PewDiePie'ın Pazar günü canlı yayında kullandığı çirkin ırkçı kelime olmuştur. Canlı yayında gerçekleştirdiği PUBG yayınında 30.000 kişinin önünde gerçekleşen bu olay hem hayranları ve oyun firmaları tarafından tepki almıştı. Tepkide aşırıya kaçan stüdyo ise Firewatch'ın geliştiricisi Campo Santo oldu. Pazartesi günü PewDiePie'a telif hakları için dava açtığını açıklayan şirket, PewDiePie'ın tüm Firewatch videolarını kanalından kaldırması ile sonuçlanmıştı. Aynı günün akşamında ise oyuncular Firewatch'u Steam üzerinden topa tutmaya başladı.

PewDiePie'ın intikamı

Firewatch 2016'nın başlarında Steam üzerinden yayınlanmıştı ve 25.000'den fazla kullanıcının incelemesinden sonra "Çok olumlu" olarak görünüyordu. Ancak şu an oyun "Karışık" olarak görünüyor.
- "Kötü hikaye, çok kısa, sosyal adalet savaşçısı geliştiriciler. Unutulabilir oyun"
- "Oyunun geliştiricilerinden biri sevmediği bir kelimeyi duyunca telif davası açan ağlak bir bebek."
- "Oyun geliştiriciler sansürü destekliyor. Ben desteklemiyorum."
- "Bu oyunun geliştiricisinin PewDiePie'ın peşinden gitmesi çok acınası. Şikayet etmek yerine oyununu düzeltebilir. Tarihteki en kötü hikaye."
- "Bu oynadığım en iyi oyunlardan biri. Kısa, ama çok güzel. Başından sonuna kadar ilgi çekici. Ancak, Kötü incelemenin sebebi oyun geliştiricilerinin ağlak bebekler olması"

Bu kötü yorumlar tahminen Campo Santo'nun cebini yakacak. Sonuçta Valve'ın kötü notlu oyunlar hakkındaki tutumunu biliyoruz.

Sizce Campo Santo'nun olayları bu kadar ileriye taşıması doğru mu?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 17:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2017 21:50
Adam oyun yapaca kendini bilmez yayıncı nes.k dediğini bilemeden konuşacak sonra fanboyları yaygara çıkarıp oyunu kötüleyecekler şu yeni nesil çok boklu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2017 12:00
o fire watchın sahibi ne hikmetse afrika,suriye veya arakan içni hiçbir twet atmamış ? mynamardaki şeytan kadını hiç kınamamış ama elemanın biri nigga dedi diye ortalığı ayağa kaldırıyor ? bu sistem böyle yürümez iki yüzlülük bir yere kadar basın olumsuz yorumu aklı başına gelsin sömürücünün
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2017 11:59
piwdipay falan izlemem ama oyunun sahibi bildiğin kahramancılık oynuyordu adamın üstünden gidip bir olumsuz yorumda ben atacam şimdi kimse artislik yapmasın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2017 10:45
O pidipi mi ne o umrumda dahi değil ama Campo Santo için ufak bi araştırma yaptım ve MK nın haberi doğru. O yüzden Firewatch'a bi olumsuz yorum da ben yapacağım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Firewatch Steam'de topa tutuluyor
İlginizi Çekebilir