1/2

Gears

Mahmut Saral 5.08.2011 - 15:29
Dünyanın dişlileri gevşemiş
Platformlar iOS
Gears
  • Yapımcı - Yayıncı Crescent Moon Games LLC - AppStore
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Macera
Merlin Puanı 80
10 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%72
Artılar Rahat kontroller, hemen alışabiliyorsunuz, başarılı platform görevleri
Eksiler Bazen kamera açıları sorun yaratabiliyor
Dünya üzerinde sadece tek bir uygarlık kalmış ve o da işleri yoluna koyabilmek için bir topa güvenmiştir. Evet, top! Tabii ki kontrolü bizde olmak üzere, bulunacağımız birbirinden zorlu platformları; tuzaklara düşmeden, sabırsız davranışların kurbanı olmadan ve gecikmeden aşmalıyız. Ta ki dünyanın  bozulan dengesini düzeltene kadar. Gears, iPad'in yanından iPhone ve iPod Touch için de geliştirilmiş.
Yapımcıları Gears'ı, türün yeniden bir tanımlaması olarak gösteriyor. Eh, sevgili Erhan dostumuzun iPad'inde de bu oyunu görünce, denemeden edemedim doğrusu. Gears'da 3 farklı ana bölüm, bunların altında da tamamlanmayı bekleyen 27 farklı platform var.

Yapımın grafikleri fena görünmüyor. Özellikle iPad'in görüntü kalitesiyle oyun oynamak, ayrı bir zevk gerçekten. Çok detaylı tasarımlar bulunmuyor, ancak çoklu seviyelerde tasarlanan bölümler ve kamera açıları, çoğu zaman hoşunuza gidiyor. Arada yaşanan ufak tefek görsel hataları ve nadiren de olsa kamera açılarında yaşanan sorunları görmezden gelirsek, grafiksel olarak başarılı bir yapım Gears.

Hadi başlayalım o zaman

3 ana bölümün olduğunu söylemiştik. Bunlar: The Brass Menagerie, Rivers of Magma ve The Cavern of Omens. Kimi zaman beton yapılarda, kimi zaman kızgın lavlarla dolu volkanlarda, kimi zaman tuzaklar içeren, ıssız ormanlarda, mağaralarda gezineceğiz. En başta her bölüm açık olmadığı için, ilk seçeneği işaretleyip başlıyor ve sonraki bölümleri de oynanabilir hale getirmek için çabalıyoruz.

Gears
Gears'ın temelini hareketler ve dokunuşlar oluşturuyor. Bu sebeple kontrol sisteminin hassasiyeti de oldukça önemli. Neyse ki bu konuda sıkıntımız olmuyor. En ufak temaslarla bile topumuzu hareket ettirebiliyor ve "su yolunu böyle bulur" misali ona yol gösteriyoruz. Tasarlanan platformların sürprizlerle dolu olması, aktif halde olması ve her an bizi yok oluşa götürebilecek kadar tehlikeli olması, Gears'ın oyuncuya verdiği heyecanı her daim üst seviyede tutabiliyor.

Topu parmağınızla ne kadar hızlı iterseniz, o kadar hızlı hareket ediyor. Tam tersi de mümkün. Zamana karşı yarıştığımızda, hızlı hareket etmek önemli, ama bunu yaparken de heyecanımızın kurbanı olmamalıyız. Bu gibi durumlarda en baştan başlamak sıkıntılı olabiliyor, lakin kayıt noktasına ulaşmayı başarabildiyseniz, başarısız olduğunuzda yine bu noktalardan devam edebiliyorsunuz oyuna.