George Lucas, Star Wars ve LucasFilm'i neden sattı?

Özgür Deveci 7.12.2020 - 22:29
Star Wars serisinin yaratıcısı George Lucas, geçtiğimiz günlerde Star Wars'un ve LucasFilm'in haklarını neden Disney’e sattığını açıkladı.

Star Wars serisinin yaratıcısı George Lucas, geçtiğimiz günlerde Star Wars'un ve LucasFilm'in haklarını neden Disney’e sattığını açıkladı. Serinin birçok filminde hem senaristlik hem de yönetmenlik görevini üstlenen Lucas, Skywalker destanını sonlandırmak yerine, Star Wars ve LucasFilm'i 2012 yılında Disney'e sattı ve franchise'ın yönetimini Kathleen Kennedy devraldı. Lucas, bugün yaptığı bir açıklamada franchise'ı neden sattığını söyledi.

Serinin hayranları, bu konuda bazı tahminlerde bulunmuştu. Bazıları onun yaşlandığını düşünüyordu. Öyle ki, Star Wars'un haklarını sattığında 68 yaşındaydı. Diğerleri ise, artık franchise üzerinde çalışma arzusunun kalmadığını düşünüyordu. Disney, franchise'ı satın aldığından beri üç devam filmi ve iki yan filme ek olarak bir de Disney Plus platformu için The Mandalorian adlı televizyon dizisinin yapımcılığını üstlendi. Lucas, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada ailesiyle zaman geçirmek ve kızını büyütmek istediği için seriyi Disney'e sattığını söyledi.

George Lucas, Star Wars ve LucasFilm'i neden sattı?

George Lucas, Star Wars ve LucasFilm'i neden sattı?

George Lucas'ın, Star Wars ve LucasFilm'i Disney'e satmasıyla ilgili düşünceleri, Paul Duncan tarafından yayınlanan The StarWars Archives Eps I-III kitabında yer aldı. Lucas, konuyla ilgili "2012'de hala Bölüm IXI üzerinde çalışıyordum ve 69 yaşındaydım. Yani asıl soru, hayatımın geri kalanında bunu yapmaya devam edecek miyim? Bunu tekrar yaşamak ister miyim? Nihayetinde, kızımı büyütmeyi ve bir süre hayatın tadını çıkarmayı tercih ettim. LucasFilm'i satıp prodüksiyonları yönetecek birini bulamazdım. O nedenle, bu tam olarak emekli olmak değil. The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi filmlerinde yoldan çekilmeye çalıştım. Ama yapamadım. Her gün oradaydım. İnsanlar benim arkadaşım olmasına ve harika bir iş çıkarmasına rağmen, benim yaptığımla aynı değildi. Bunun bir daha işlemeyeceğini ve hayal kırıklığına uğrayacağımı biliyordum. Sonrasında vazgeçmem gerektiğini, yaptıklarımdan keyif aldığımı ve kızımı büyütmek için sabırsızlandığımı düşündüm. Ayrıca, her zaman yapmak istediğim bir müze inşa etmek istedim. Bu yüzden, bunu şimdi yapmazsam, asla yapamayacağım dedim. Hayatımı Star Wars'ı yaratmakla geçirdim ve bundan vazgeçmek çok ama çok acı vericiydi. Ama yapılacak doğru şey buydu. Sonraki üç filmde söyleyecek daha çok şeyim olacağını sanıyordum. Ancak, onlar başka bir şey yapmaya karar verdiler. İşler her zaman istediğiniz gibi gitmez. Hayat böyle." ifadelerinde bulundu.

The Mandalorian dizisi Disney Plus'ta yayınlanmaya devam ederken iki yeni Star Wars yapımı daha yola çıkıyor. Obi-Wan Kenobi'nin hikayesini konu alan dizinin, 2021'de çekimlere başlayacağını ve Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi filminde Cassian Andor karakterine odaklanan spin-off dizisinin de yapımına başlandığını belirtmiştik. Bu diziler gösterime girene kadar Star Wars özlemimizi The Mandalorian'la gidereceğiz. Son olarak siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 05:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2024 00:45
Aslında film serisi zaten sonlanmıştı. Çekilme sırasına göre ilk 6 film ki kesinlikle çekilme sırasına göre izlenmeli(1977, 1980, 1983, 1999,2002,2005) Darth Vaderin trajedisiydi. Ve sonlanmıştı. Disney bitmiş bir hikayeyi alıp kötü özenti filmleri çekti sadece. Masal 6 filmden ibaret. Gerisi çöp.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.12.2020 10:33
Para için sattı ne için olacak. şimdi disney'in yaptığı dandik star wars filmlerini izleyip üzülüyodur veya gülüyodur komedi filmi gibi izleyip.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2020 20:27
Var ya... Bir an şimşek çaktı kafamda George Lucas Star Wars ı geri aldı yazıyor sandım. Peh...
Disney Mandalorian hariç her çıkardığı SW projesi çöp çöp çöp! Mandalorian dedik iyi dedik güzel dedik. O da taş çatlasa 25 30 dk arası bölümler. Mini seri gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2020 15:32
son 3 film tam anlamıyla çöptü, özellikle son film olacak ne idüğü belirsiz şey. ulan hala sinirim geçmedi, ne güzel seriyi ne hale soktular.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2020 12:45
Ben anlamadım. Hangi 3 filmden bahsediyoruz? "The StarWars Archives Eps I-III", 7.8.9? "Bölüm IXI"? "The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi filmlerinde yoldan çekilmeye çalıştım." "onraki üç filmde söyleyecek daha çok şey" bunlar hangi filmler için geçerli? 1,2,3 filmleri george yapmadımı
Kalan Karakter: 300 Gönder
George Lucas, Star Wars ve LucasFilm'i neden sattı?
İlginizi Çekebilir