GTA 5 modu ile NPC'lerle sesli konuşma deneyimi geliyor

Taylan Bal 11.08.2023 - 09:08
Grand Theft Auto 5'e eklenen yeni ve merak uyandıran bir mod, oyuncuların mikrofon kullanarak NPC'lerle gerçekten konuşmasına olanak sağlıyor.

Bu mod yapay zeka kullanıyor ve generatif yapay zeka teknolojisi kullanan birçok proje gibi, oyunculara oyun dünyasının geleceğine dair bir bakış sunuyor.

Yapay zeka oyun dünyasında yeni bir dönemi başlatıyor

ChatGPT'nin geçen yıl popüler hale gelmesiyle birlikte, dünya adeta bir yapay zeka çılgınlığına kapıldı. Aniden, neredeyse her şey için otomasyon vaat eden araçlar ortaya çıktı ve sonuçlar oldukça iyi veya ılıman olabiliyordu. Oyun dünyası tabii ki bu trendden geri kalmadı ve birkaç mod yapımcısı, oyuncular için anında yeni içerik oluşturmak için yapay zekayı kullanmaya başladı.

"Sentient Streets" modu ile inanılmaz bir deneyim sunulacak

Bir mod yapımcısı olan Bloc, GTA 5 için "Sentient Streets" adlı yeni bir hikaye modu yayınladı. Bu mod, oyuncuların mikrofon kullanarak karakterlerle gerçekten konuşmasına olanak tanıyan 30'un üzerinde yapay zeka modeli tarafından destekleniyor. 

Oyuncuların sorduğu sorular yapay zeka tarafından yorumlanıyor ve gerçek ses yanıtlarına dönüştürülüyor (bu yanıtlar yapay zeka metin-okuma teknolojisiyle oluşturuluyor). Yaratıcısına göre, oyuncular gerçek zamanlı olarak karakterlerle serbestçe konuşabilecek, rol yapma öğeleri ile oyunun içine daha fazla dalabilecekler.

Bloc'un "Sentient Streets" adlı yeni modu, oyuncuların GTA 5 deneyimini geliştirmek isteyenler için mükemmel bir seçenek gibi görünüyor. Bu modun sonuçları oldukça etkileyici ve oyuncuların NPC'lerle daha etkileşimli bir şekilde iletişim kurmalarına olanak sağlıyor. Aynı zamanda, oyuncuların oyun deneyimini geliştirmek isteyenler için mükemmel bir seçenek olarak da görünüyor.

Yapılan bu GTA 5 modu, oyunlarda yapay zekanın kullanımına dair sadece bir örnek. Örneğin, birkaç ay önce bir mod yapımcısı, Skyrim NPC'lerine hafıza kazandırmak için yapay zekayı kullanmıştı. Bu mod da "Sentient Streets" ile benzer bir şekilde, ChatGPT ve Whisper adlı bir yapay zeka kullanarak oyuncularla dinamik şekillerde etkileşime giriyor. Yapay zeka oyun dünyasını tamamen değiştireceğe benziyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 21:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2023 05:43
Video GG, izlemek isteyen varsa konu ile akalı benzer içerik: unreal 5 matrix ai
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 16:53
Bannerlord modcusu, başarımları aktifleştirme modunu yayınlamıştı. Bannerlord dan, GTA ya. Demek ki Bannerlord GTA kalitesinde eğlendiren bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 15:48
Npc de ben dil modeliyim cart curt konuşur o kadar kısıtlamışlar ki bir salsalar neler diyecek
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA 5 modu ile NPC'lerle sesli konuşma deneyimi geliyor
İlginizi Çekebilir