GTA 5'in Ses Aktörüne Göre Yapay Zekalı Chatbot: Çöp

Utku Biçer 16.01.2024 - 10:45
GTA 5’te Micheal karakterini canlandıran Ned Luke’un yapay zekalı chatbot’u çıktı. Luke, WAME şirketi ile Twitter üzerinden etkileşime geçerek botu kaldırttı.

GTA 5’te Micheal karakterini canlandıran Ned Luke, kullanıcıların “Micheal De Santa ile gerçekçi sesli konuşma” yapmasına izin veren bir sohbet botunun reklamını yapan WAME adlı şirkete seslendi.

GTA 5'in Ses Aktörü, Yapay Zekalı Chatbot'a ‘Çöp’ Dedi

Luke, Twitter’daki WAME gönderisine yanıt vererek: “Bu tam bir saçmalık. Sesimin basit bir yapay zeka botuyla kullanılarak, insanları kazıklamanın hoş bir yanı yok. Zamanınızı bu saçmalıklara harcamayın.” Aktör, GTA’nın geliştiricisi Rockstar Games ve aktör sendikası SAG-AFTRA’yı da yanıtında etiketledi.

GTA 5'in Ses Aktörü, Yapay Zekalı Chatbot'a ‘Çöp’ Dedi

WAME, Yapay Zekalı Chatbot’u Kaldırdı

Bu yanıt işe yaramış gibi görünüyor. WAME, hizmetin reklamını yapan tüm tanıtım materyallerini ve sohbet robotunu hızlı bir şekilde kaldırdı. Ardından bir yanıt yayınladı: “Bay Ned Luke’un sesinin yapay zeka sohbet botumuzda kullanılmasına ilişkin son olaylar, WAME olarak bizi derin anlayış ve endişe içerisine soktuğunu ifade etmek isteriz.”

Şirket, bu olayın gelişen teknoloji ile çaldığı sanatçılar arasındaki “karmaşık etkileşimi vurguladığını” ya da WAME’in ifade ettiği gibi: “Yapay zeka teknolojisinin ilerlemesi ile etik ve yasal alanlarda kullanılması.”

Yapay zeka teknolojisi hızla artıyor. Bu teknoloji iyiye kullanılırsa, ortaya eşsiz eserler çıkarabilir. Yapay zekanın gelişmesiyle de birçok sektörde denge taşları değişebilir. Tıpkı Luke’un seslendirme botuna benzer birçok farklı aktörün botları tasarlanırsa, seslendirme sanatçılarının mesleği tehlikeye girebilir. Zaman ne gösterir bilinmiyor fakat yapay zeka hızla gelişmeye devam ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 18:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
GTA 5'in Ses Aktörüne Göre Yapay Zekalı Chatbot: Çöp
İlginizi Çekebilir