Hayatta kalma temalı Dune oyunu duyuruldu

Ersin Kılıç 3.12.2021 - 14:12
Frank Herbert'in kült roman serisi Dune için hayatta kalma ve online multiplayer odaklı yeni bir oyunun yapım aşamasında olduğu açıklandı.

Funcom daha önce yaptığı açıklamada bir Dune oyun projesi üzerinde çalıştıklarını açıklamış fakat bu oyun hakkında herhangi bir detay vermekten kaçınmıştı. İşte uzun süre önce gelen bu açıklamanın ardından yapım aşamasında olan Dune oyunu nihayet resmi duyurusuna ve ilk detaylarına da kavuşmuş oldu.

Hayatta kalma temalı Dune oyunu duyuruldu

Frank Herbert'in kült roman serisi Dune için daha önce bazı oyun projelerine imza atılsa da yeni filmler ile birlikte serinin popülaritesinin de arttığını söyleyebiliriz. Her ne kadar kitap serisi hali hazırda olması gerektiği kadar popüler olsa da yeni filmle birlikte yeni bir kuşağında daha Dune ile tanıştığını söylemek yanlış olmaz. Hal böyle olunca film serisi dışında Dune için oyunlar başta olmak üzere muhtemelen farklı projeler görmeye de devam edeceğiz.

Hayatta kalma temalı Dune oyunu duyuruldu

Funcom tarafından dağıtılacak Dune oyununun yapımcılığını ise NUKKLEAR firması üstleniyor. İki firmanın bu proje için bir işbirliğine gittiği resmi olarak açıklandı. NUKKLEAR firmasının daha önce duyurulan bu projenin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacağı da not düşülmüş. Funcom, 2019 yılında serinin haklarını aldıklarını duyurmuştu.

Survival ve online özelliklere sahip olacağı belirtilen Dune projesi ile ilgili  NUKKLEAR CEO'su Kirk Lenke şu açıklamalara imza atmış; "Dune'u yeni bir izleyici kitlesine getirmeye yardımcı olmak üzere bizi buraya getirdiği için Funcom'a minnettarız. Yıllar boyunca pek çok projeyi destekledik ve işbirliği yaptık, ancak Dune'u üstlenmek bugüne kadarki en büyük projemiz olacak. Ekibimiz bu zorluğu memnuniyetle karşılıyor”

Funcom CEO'su Rui Casais ise "Dune açık dünya hayatta kalma oyunu Funcom'da şimdiye kadar üstlendiğimiz en iddialı proje olduğundan, yetenekli ve güvenilir ortaklara sahip olmak mutlak bir zorunluluktur. NUKKLEAR ile tam da bunu gerçekleştireceğiz. Özellikle araç tabanlı oyunlardaki uzmanlıklarından faydalandık, ancak onları genel olarak çok yetenekli ve yaratıcı oyun geliştiricileri olarak biliyoruz." açıklamalarında bulunmuş.

Oyunun çıkış tarihi henüz belli değil. Dune Part 2 filminin ise önümüzdeki yıl çekimlerine başlanacak.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 10:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2021 13:17
Dune 2000 gibi strateji oyunu yapın oynayalım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2021 11:07
Hay survival inize be arkadaş. Yapsanıza adam gibi bir hikayeli oyun. Ne anlıyorsunuz şu hayatta kalma oyunlarından? En nefret ettiğim oyun türlerinden birisi survival türü. Diğeri battle royale. Oyun dünyasının en boş oyun türleri
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2021 17:21
Abi olay Dune 2000'di efsaneydi nokta.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hayatta kalma temalı Dune oyunu duyuruldu
İlginizi Çekebilir