Hideo Kojima, Microsoft ile bulut tabanlı bir oyun mu geliştiriyor?

Ersin Kılıç 28.06.2021 - 13:16
Hideo Kojima'nın Microsoft yayıncılığında yeni bir oyun geliştirdiği ve bu oyunun bulut tabanlı olarak bölümler halinde yayınlanacağı iddia ediliyor.

Death Stranding sonrasında hakkında birçok dedikodu çıkmaya başlayan ünlü yapımcı için bir iddia daha ortaya atıldı ve Hideo Kojima'nın Microsoft yayıncılığında yeni bir oyun üzerinde çalıştığı iddia edildi. Gelen haberlere göre Kojima'nın üzerinde çalıştığı bu proje bölümler halinde yayınlanacak ve bulut tabanlı olacak.

Hideo Kojima, Microsoft ile bulut tabanlı bir oyun mu geliştiriyor?

Gelen haberlere göre Hideo Kojima'nın yeni oyunu tamamen bulut tabanlı çalışan bir sisteme sahip olacak. Bölümler halinde yayınlanacağı ve daha önce sık sık duyduğumuz gibi korku türünde olacağı da gelen haberler arasında.

Hideo Kojima, Microsoft ile bulut tabanlı bir oyun mu geliştiriyor?

Microsoft'un XCloud ile bulut tabanlı oyunculuk üzerine yaptığı yatırımları da göz önüne alırsak sistemin çıkışında bu kadar büyük bir isimle çalışmak istemesi doğal gözüküyor. Diğer taraftan bu oyunun daha önce açıklandığı gibi Abandoned ile alakasının olmadığının da altı çizilmiş. Ayrıca Microsoft'un Kojima productions üzerinde bir satın alma, söz sahibi olma gibi bir durumunun da söz konusu olmadığı belirtiliyor. Yani Kojima Productions bağımsız bir firma olarak özel bir anlaşma ile bu oyunu Microsoft yayıncılığında sunacakmış.

Bu dedikodunun kaynağı ise benzer haberlerde sık sık ortaya çıkan SoulsHunt isimli Twitter hesabı oldu. Daha önce birçok oyunla ilgili yaptığı açıklamaları ve iddiaları tutan SoulsHunt, E3 2021 duyurusu öncesinde Stranger of Paradise Final Fantasy Origin isimli oyunu da çok daha önce sızdırmıştı. Yine aynı şekilde duyurulmasa da yenilenmiş grafiklere sahip Bloodborne oyununun PS5 ve PC'ye geleceğini de belirtmişti.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 07:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2021 13:43
Yine dedikodu haberi yine Ersin. Sonra da afralanıp tafralanıyor magazin sunuculuğu yapma deyince.

-----------------------------

Mantığınızı çözemedim ama ilginizi çekmeyen haberleri okumayabilirsiniz.
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 17:10
Oyun çıktıktan 2 gün sonra çıktı diye haberini yapsın textini de hiç değiştirmeden çalıp bize yapıştırsın ? Yanlış anlama da, beğenmiyorsan gazetelerin copy-paste teknoloji oyun kategorilerine de bakabilirsin yani :)
Bence aksine böyle haberler daha çok gelsin, işin eğlencesi burada :)
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2021 00:10
kojimanın stadia projesi iptal edildiği için xboxa satmış olma ihtimali çok yüksel o nedenle bu dedikoduya biraz güveniyorum
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2021 23:12
Şu aralar dikkat ettim Ersin'den başkası zaten yazar değil gibi bütün haberlerde Ersin Kılıç yazıyor :)
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2021 15:28
bu nasıl bir yorum..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hideo Kojima, Microsoft ile bulut tabanlı bir oyun mu geliştiriyor?
İlginizi Çekebilir