I Am Alive neden PC'ye çıkmayacak?

Murat Halilbeyoğlu 23.11.2011 - 18:01
Stanislas Mettra'dan balyoz gibi vuran sözler
Bugün sizlere I Am Alive'ın gecikme sebebi hakkında bir haber yayımlamıştık. Bildiğiniz gibi Ubisoft'un yeni oyununun önce sadece dijital ortamlara çıkacağı ardından da şu an için sadece konsollara geleceği açıklanmıştı. Bunun üzerine şikayetlerini belirten PC oyuncularının sorularını yanıtlamak üzere Ubisoft kreatif direktörü Stanislas Mettra, oyunun henüz PC için henüz resmi olarak açıklanmaması konusuna bir açıklık geitrdi:

"Merak ettiğim şey, bu insanlar oyunu gerçekten oynamak istedikleri için mi, yoksa sırf PC'ye çıkmıyor diye mi bu kadar gürültü çıkartıyor? Eğer PC için yapsak oyunu satın alacaklar mı? Kaldı ki bu tarz bir talep olsa bile oratada hala büyük bir sorun var; korsancılık."

I Am Alive neden PC'ye çıkmayacak?
"PC için oyun yapmak zo, çünkü etrafta çok fazla korsancılık var ve PC oyunlarının masraflarını çıkartacak fiyatlarda oyun satın alanların sayısı oldukça az. Belki bir oyunu PC'ye port etmek 12 kişinin üç ayını alacak ve bu çok büyük bir maliyet değil ancak yine de bir maliyet. Ve topu topu 50,000 kişi bu oyuna para verip alacaksa o zaman bunu yapmanın bir mantığı yok."

Biraz sert sözler sarfetse de Stanislas Mettra'nın temel fikrine katılmamak elde değil. Siz ne dersiniz?

Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 18:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
I Am Alive neden PC'ye çıkmayacak?
İlginizi Çekebilir