John Carmack: DirectX, OpenGL'den daha iyi!

Emre Günen 15.03.2011 - 12:07
Carmack'tan umulmadık açıklama...
First Person Shooter oyunlarının "godfather"ı olarak kabul edilen John Carmack, DirectX'in OpenGL'e oranla daha başarılı olduğunu söyledi. Bunun nedeni olarak da, konsol ve PC'nin aynı anda oynamasını sağlayan bir altyapı oluşturulmak istendiğinde, DirectX'in daha başarılı oluşunu gösterdi.

PC oyunculuğunda OpenGL'in durumu hakkında kendisine yöneltilen soruya, "Şu an için Direct3D daha iyi bir API" olarak cevap veren Carmack, "Microsoft, geliştirdiği API'yi her geçen gün üstüne koyarak daha kaliteli bir hale getiriyor. OpenGL yerinde sayarken, Direct3D'nin sunduğu teknik altyapı, özellikle de multi-threading tekniğinin daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Yeni sürümleri daha da iyi olacaktır." şekilde konuştu.

John Carmack: DirectX, OpenGL'den daha iyi!
Wolfenstein 3D, Doom ve Quake oyunlarının yaratıcısı olan Carmack, bugüne kadar yazdığı tüm grafik motorlarında OpenGL teknolojisinden yararlanmıştı. Özellikle Doom III ve Quake 4 oyunlarını konsola uyarlarken OpenGL'in sorun yarattığını söyleyen Carmack, kaynak kodları Quake motoruna dayanan Call of Duty oyunlarında da OpenGL desteğinin olduğunu, ancak Direct3D'nin daha başarılı iş çıkardığını itiraf etti.

Son on yılda, Microsoft'un Direct3D teknolojisinin çok büyük gelişim kaydettiğini, OpenGL'in de hep onu bir adım geriden takip ettiğini açıkladı.

Tüm bu olumsuz tabloya rağmen, OpenGL'e sırtını dönmeyen Carmack, hem yeni geliştirdiği id Tech 5 grafik motorunda, hem de yeni oyunlarında OpenGL desteği vermeye devam edeceğini söyledi.
Yorumlar 31
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 05:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
John Carmack: DirectX, OpenGL'den daha iyi!
İlginizi Çekebilir