1/4

Kingston MobileLite Wireless

Hakan Sülün 21.10.2013 - 17:20
Ufacık kutuda üç büyük marifet!
Akıllı telefon ve tablet pazarını yakından takip edenler bilirler ki; üreticiler bir telefon modelini, depolama kapasitesini farklılaştırarak kendi çatısı altında birkaç seçenekle satarlar. Örneğin iPhone 5 ve Samsung Galaxy S IV telefonları 16GB, 32GB ve 64GB olmak üzere 3 farklı depolama seçeneğiyle satılıyor.

Her kullanıcının gönlünden geçen; en yüksek depolama kapasitesine sahip olandır elbette ancak iş cüzdana vurulduğu zaman renk değişebiliyor. 16GB ve 64GB modelleri arasında 700 liraya kadar çıkabilen korkunç farklar var. Oysa piyasadaki standart bir 16GB ve 64GB microSD kartları arasında taş çatlasa 100 liralık fark var. Dolayısıyla kullanıcılar cebini düşünerek depolama alanından fedakarlık yapmak zorunda kalabiliyorlar. Piyasadaki bazı Android telefonları (Samsung Galaxy S IV gibi), sahip oldukları microSD kart yuvası sayesinde kullanıcıyı düşünen çözümler sunuyorlar. Ancak Apple ve HTC gibi pek çok marka, cihazlarında microSD kartında yer vermeyerek daha yüksek kapasite arayanları, fiyatı yüksek seçeneği almaya zorunlu tutuyorlar.

 
Kingston MobileLite Wireless
İşte tam bu noktada aksesuar geliştiricileri devreye giriyor. Kingston da dahil olmak üzere pek çok aksesuar üreticisi, kullanıcıların daha fazla depolama alanına sahip olması için bugüne kadar çeşitli cihazlar ürettiler. Kingston’ın bu amaç uğruna ortaya koyduğu son ürünse MobileLite Wireless. Ancak MobileLite Wireless, fonksiyon açısından piyasadaki rakiplerinden epey farklı. Zira SD kart ve USB bellek gibi depolama birimlerini kablosuz bağlantı üzerinden telefona bağlayabilmenin yanı sıra, harici şarj cihazı olarak da kullanılabiliyor. Kısacası akıllı telefonuyla haşır neşir bir kullanıcının sürekli yanında bulundurması gereken bir aksesuar gibi duruyor.

Teknik Özellikler:
Bağlantı Yuvaları: microUSB, USB ve SD
Kablosuz Bağlantı: WPA2 güvenliğiyle Wi-Fi 802.11g/n
Dosya Formatları:
- Ses: MP3, WAV
- Video: m4V, MP4 (H.264 video kodek)
- Resim: JPG, TIF
- Doküman: PDF
İşlem Sıcaklığı: 0°C ila 40°C
Depolama Sıcaklığı: -10°C ila 45°C
Batarya: 1.800mAh
Kullanım Süresi (Üreticiye Göre): 5 saat
Ölçüler: 124,8 x 59,9 x 16,65mm
Ağırlık: 98g
Garanti: 1 yıl, ücretsiz teknik servis

Kutu İçeriği:
Kingston MobileLite Wireless’la beraber gelen parça listesi şöyle:
- Kullanım Kitapçığı
- USB kablosu
- microSD kart adaptörü

Kutu içeriği öyle ahım şahım zenginlikte değil. Yalnızca misroSD adaptörü, hoşuma gitti. Adaptör sayesinde SD kart ve USB belleklerin yanı sıra microSD kartlar da, cihazın okutabileceği depolama birimleri yelpazesine ekleniyor.

Yukarıdaki ekipmanların yanına belki priz şarj adaptörü ve yanına hoş bir kılıf da eklense o zaman tadından yenmezdi.