1/3

Legend of Grimrock

Murat Halilbeyoğlu 27.04.2012 - 18:01
Siz, dedeleriniz nasıl RPG oynardı biliyor musunuz?
Platformlar PC
Legend of Grimrock
  • Yapımcı - Yayıncı Almost Human -
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Bulmaca,Macera
Merlin Puanı 68
Artılar -Eski tarz CRPG oyununu birebir yansıtan mekanikleri, oyunun teknik mantığına göre karakter seçim varyasyonu, o nostaljik havayı yaşatması, bu zamanda cesurca bir hamle olması
Eksiler -Gölgelerdeki ufak tefek sorunlar, sesler bir süre sonra beyninizi kemirebiliyor, tekrar oynanabilme ihtimalinin düşük oluşu, dengesiz zorluk seviyesi
Şu sıralar herkesin dilinde Diablo 3 var, neredeyse herkes Skyrim’i çok az da olsa oynadı, Baldur’s Gate’in geri dönüş haberi pek çoğunu heyecanlandırdı ve WoW’un hala milyonlarca kullanıcısı var. Ancak bütün bunların öncesinde henüz dinozorlar teknik servislikten kovulmamışken oynana RPG oyunları mevcuttu. Misal Eye of the Beholder, misal Dungeon Master veya Might and Magic III: Isles of Terra.

Bu oyunlar 1990’lar veya öncesinde yapılmış ve şimdilerde “Old School” dediğimiz türde oyunlar. Eğer bunlardan en az bir tanesini oynayan hatta adını duyanınız varsa o zaman size kötü haber, çok yaşlanmışsınız.

Legend of Grimrock
İşte Almost Human’ın da bu derece yaşlı insanlardan oluştuğunu fark ediyoruz yeni oyunları Legend of Grimrock’ta. Nitekim bu tarz bir oyunu yapmak için ya çok tembel olup fazla detaya girmemeniz gerekir ya da eskiye bu derece bağlı kalmanız.

Dolayısı ile baştan söyleyeyim, yeni çıkan AAA oyunlar için grafik ve oynanış yorumu yapan okurlar bu oyun kesinlikle size göre değil.