Call of Duty Modern Warfare'de Milli Takımın ne işi var?

Ersin Kılıç 15.09.2019 - 20:22
Oyunda Türkiye - Çek Cumhuryeti maçı var

Call of Duty serisinin bu yıl çıkacak yeni oyunu Modern Warfare'de Türkiye Milli Takımının yer aldığı oldukça ilginç bir detay keşfettik. Oyunun kapalı betasında yer alan radyoda milli takımımızın bir maçı anlatılıyor. Euro 2008'de turnuvanın en iyi maçlarından biri olan ve yaptığımız geri dönüş ile futbol tarihine de geçen Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçı, oyunun içerisinde kendine yer bulmuş.

Call of Duty Modern Warfare'de Milli Takımın ne işi var?

Oyunun PS4 üzerinden oynadığımız betasında, Hackney Yard haritasında bu ilginç detayı fark ettik. Videoyu dikkatli dinlediğinizde ilk olarak maçın 75. dakikası olduğunu duyuyoruz. Yani attığımız ilk golden hemen sonrası anlatılıyor. Daha sonrasında ise maçın son dakikalarının oynandığını ve çeyrek finale çıkmak üzere olduğumuzu duyuyoruz. Hatırlarsanız Euro 2008'deki efsane maçta 2-0 geriye düşmemize rağmen daha sonra bulduğumuz goller ile Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenmeyi başarmıştık. 

Tabi bu durum sınırımızda geçecek hikayesiyle de şimdiden tartışmaları alevlendiren Call of Duty: Modern Warfare ile ilgili daha da çok meraklanmamıza sebep oldu. Oyunun hikayeyi nasıl anlatacağı, daha da önemlisi ülkemizin bu hikayede nasıl yer alacağı merak konusu. Oyundan aldığımız bu ilginç videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Merlin Özel: CoD Modern Warfare'de Milli Takımın ne işi var?
İlginizi Çekebilir