MIT, MMO oyun yapıyor

Murat Halilbeyoğlu 20.01.2012 - 15:51
Şaşırdınız mı?
Dünyanın en seçkin mühendislik okullarından bir tanesi olan Massachusetts Institute of Technology (MIT) bir süredir planladığı MMO oyununu "Bill and Melinda Gates Foundation"dan sağladığı 3 milyon dolar sayesinde gerçekleştirmeye başladı.

Yeni MMO oyunu, üniversitenin daha öncesinde Prisoner of Echo adlı bir oyunu da geliştirmiş olan  Education Arcade ve Filament games bölümleri hazırlayacak.

MIT, MMO oyun yapıyor
Öğrencilerine matematik ve biyoloji öğretmeye yarayacak oyun projesinin başındaki kişi Profesör Eric Klopfer, MMO tercihlerini şu şekilde açıklıyor:

"Bu oyun türleri bilimsel sorgulamaların doğasına en uygun türler çünkü birlikte çalışmayı teşvik ediyor ve kendi kendini bağımsız olarak idare eden bir öğrenme durumu oluşturuyor."

Oyun içerisinde oyuncular bilim adamı, mühendis ve matematikçi olacaklar ve karşılarına çıkan problemleri çözmeye çalışacaklar. Bunun haricinde oyunla ilgili hernangi bir detay verilmedi.

Oyunun bahar aylarında pilot safhaya geçmesi bekleniyor ve geliştirmenin sonunda 10,000 oyuncu sayısına ulaşılması hedefleniyor.
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 17:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MIT, MMO oyun yapıyor
İlginizi Çekebilir