1/7

Modern Warfare 3 - Multiplayer strateji rehberi

Merlinin Kazanı 20.03.2012 - 12:16
Modern Warfare 3'te multiplayer oynayışınızı nasıl geliştirirsiniz?
Neden dünyada  milyonlarca  insan, multiplayer oyun oynamayı tercih ediyor?  Aslında sadece FPS  tarzına  değinirsek; multiplayer oyunlar asıl sıçramayı Türkiye'de olmasa da dünyada, 90'lı yılların ortasında  yaşadı. Biz oyuncular o zamana kadar, Atari 2600'da meteor patlatmak ya da Atari solanlarında, Commodore 64’te  cadı (Worlock) oynamadan  öteye geçememiştik.

Hayatımıza giren  PC'nin yavaş yavaş kişisel kullanıma geçmesi ve inanılmaz bir hızla gelişmesi, bunun yanında Internet'in de hayatımıza girmesi ile oyun oynamak, Atari solanlarından evlere taşınmıştı. Artık üniversiteyi kazandığınızda size bilgisayar sözleri verilmeye başlamıştı. Tabi ki o dönemde multiplayer oynamak teknolojik olarak pek mümkün değildi. 90’lı yılların sonuna gelindiğinde  Doom, Quake, Half-Life, Counter-Strike gibi aksiyon oyunlarının patlaması ile FPS (First Person Shooter) tırmanışa geçti. 2000 yılının başından itibaren nerdeyse bu tür oyunların tümü, multiplayer seçeneği ile çıkmaya başladı. Hayatımıza Internet Cafe'ler girdi, arkadaş grupları ile oynamaya başladık. Multiplayer'ın, single player’a gore üstünlüğü; yapay zekaya karşı değil de, insana karşı oynamak olarak söylenebilir. Rakibiniz insan, özellikle de tanıdığınız bir arkadaşınız olduğunda, onu yendiğinizde duyulan haz, heyecan ve adrenalin, single player'da yapay zekaya karşı kazanılan zaferle kıyas bile edilemez.

Modern Warfare 3 - Multiplayer strateji rehberi
Günümüzde birçok Türk oyuncusu sağlam bir Internet alt yapısına sahip değil. Durum bu olunca, FPS'de başarılı olmayı nasıl bekleyebiliriz ki?  100 Mbps ve stabil Internet’e sahip yabancı bir oyuncu karşısında şansınız  nedir?  Modern warfare 2'de çok fazla sorun yaşamamama rağmen, özellikle ping ve lag sorunu Black Ops'ta çok fazla idi. 125-150 ms ping ile bağlanabildiğim oyunda, sürekli göremediğiniz kişiler tarafından öldürülmek, bir zaman sonra eziyete dönüşmüştü.

Multiplayer oyunlarda  Başarılı olmanın kriterleri nelerdir? Oyuncular neler yapmalı?

Öncelikle ne kadar iyi bir oyuncu olursanız olun, bilgisayar konfigrasyonunuz ve Internet bağlantınız iyi değilse, multiplayer oyunlarda başarılı olma şansınız düşüktür. Aşağıda Modern Warfare 3 için  lag sorununuzu azaltacak bilgileri, bununla birlikte  Modern warfare 3 Multiplayer oyununda staratejiniz hakkında tavsiyeleri bulabilirsiniz.

1-Bilgisayar  konfigürasyonu:

Modern Warfare 3‘ü iyi bir şekilde oynamak için, en azından  Dört çekirdekli bir işlemciye , HD 4870 veya üzeri  bir  ekran kartına ve 4 GB RAM'e sahip olmasınız. Eğer sistem özellikleriniz düşükse, oyundan alacağınız performans ve doğru orantıda keyif miktarı da düşecektir. Düşük  konfigürasyonlar için  bazı özelikleri kapatabilirsiniz, ancak bunun  pek bir faydasını göremezsiniz.