Mortal Shell ilk oynanış videosu ve beta duyurusu yayınlandı

Alparslan Gürlek 11.06.2020 - 14:24
Soulslike türündeki Mortal Shell oyunu için bir röportaj eşliğinde oynanış videosu yayınlandı. Ayrıca Mortal Shell betasının açılacağı tarih de belirtildi.

 Cold Symmetry tarafından geliştirilen, Dark Souls serisini andıran oyunlara verilen ismiyle "Soulslike" türündeki aksiyon rol yapma oyunu Mortal Shell için ilk oynanış videosu yayınlandı. IGN yaz etkinlikleri sırasında gösterilen oynanış videosunda oyunun Dark Souls serisiyle çok benzerlik gösterdiğini hemen anlayacaksınız.

Mortal Shell için röportaj eşliğinde ilk oynanış videosu yayınlandı

Oynanış videosu, IGN'in geliştiriciyle yaptığı röportaj sırasında kaydedilmiş. Bu nedenle videoda geliştiricilerin açıklamalarına da rastlamak mümkün. Oyuna gelince, bölüm tasarımları, renk paleti hatta karakterimiz dahi sanki Dark Souls evreninden fırlayıp gelmiş gibi. Souls oyunlarının hepimizin iyi bildiği bir yanı daha var; zor olması. Mortal Shell de bu şekilde zor olduğunu iddia ediyor. 

Ayrıca görüşme sırasında geliştiriciler, ekibin de çok büyük bir Dark Souls hayranı olduğunu dile getirdi. IGN tarafından gelen "Bu oyunu yapmaya karar vermenize sebep olan neydi?" sorusu için geliştiricilerden gelen yanıt, oyun için kendilerinin de oynadıkları bir türden, oynarken zevk aldıkları oyun türünden bir oyun geliştirmeye karar verdikleri şeklinde oldu. Mortal Shell'in Soulslike türünde bir oyun olmasında bunun çok büyük bir payı olduğunu anlayabiliyoruz. Geliştiricilerin sevdikleri bir tür için oyun yapmaları her zaman oyuncular için avantajlı bir durum olmuştur. Zira bu zamana kadar sadece popüler olduğu için, oyun türüne ilgisi olmayan bağımsız ekipler tarafından geliştirilmiş birçok oyun teknik eksiklikler ve ilerledikleri alanı zayıf işlemelerinden ötürü "Video oyunları mezarlığında" yatıyor.

Mortal Shell ilk oynanış videosu ve beta duyurusu yayınlandı

Mortal Shell için henüz bir çıkış tarihi verilmedi. Oyunun çıkış tarihi henüz "TBA" yani duyurulacak. Bu yılın başlarında tanıtım fragmanını yayınladıkları oyun için 2020'nin üçüncü çeyreğinde, yani önümüzdeki aylarda çıkması bekleniyor. Oyun sektörünün düzenli aralıklarla aldığı antibiyotik niteliğindeki bu tür için gelecek olan Mortal Shell için çıkış tarihini önümüzdeki haftalarda alabiliriz.

Unutmadan! Mortal Shell için 3 Temmuz 2020 Cuma günü beta erişimi açılacak. Betaya katılmak isteyen oyuncular Cold Symmetry'nin Mortal Shell için oluşturduğu sosyal medya hesaplarından başvurularını yapabilirler. Facebook, Twitter, Instagram ve Discord üzerinden başvurular kabul edilecek. Katılacak oyuncular için beta kodları gönderilecek. Oyunun geliştirme sürecine iz bırakmak isteyen oyuncular da bu sayede betaya katılabilecekler.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 11:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2020 15:56
çok hoşuma gitti atmosfer ve oynanış,dark souls kadar olmasa da the surge kadar bile olsa severim ben the surge'da fena değildi bence hele 2.yi çok sevdim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2020 15:36
vuruş hissi çok zayıf
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mortal Shell ilk oynanış videosu ve beta duyurusu yayınlandı
İlginizi Çekebilir