Motorola Z2 Play

Furkan Sakoğlu 4.10.2017 - 16:59
Motorola'nın yeni telefonuna yakından bakıyoruz

Cep telefonu dünyasının en eski ağır toplarından biri olan Motorola markası, 90'ların sonunda ve 2000'lerin başında hayli popüler bir markaydı. Kalitesi ile ünlenen Motorola, akıllı telefonların yavaş yavaş hayatımıza girmesi ve bu konuda diğer markalara nazaran geride kalması ile piyasadan ufak ufak silinmişti. Android pazarına geç de olsa giriş yapan Motorola, Z serisi ile birkez daha ben buradayım demek istiyor. Motorola Z ile hatrı sayılır satış rakamlarına ulaşan marka, Z2 Play ile pazarda ben de varım diyecek.

Motorola Z2 Play, ilk bakışta büyük cüssesi ile dikkat çekici bir telefon olmuş. Ancak bu dikkat çekicilik, tasarımda etkileyicilik taşımıyor. Telefonun 5.5 inç boyutundaki Super AMOLED ekranı, %70.1'lik ekran/kasa oranı yüzünden pek de etkileyici gözükmüyor. Günümüzde diğer markalar orta seviye akıllı telefonlarda bile yüksek ekran/kasa oranlı cihazlar çıkarıp, tasarımsal olarak etkileyici bir görünüm sergilese de, Motorola ne yazık ki bu yolda adım atmamış. Telefonun arka yüzünün ise şık gözüktüğünü belirtmek gerek. Ancak arka kapakta kullanılan tırtıklı malzeme, şahsen beni ciddi şekilde rahatsız etti. Ürünü satın almadan önce kesinlikle bir elinize alıp bakmanızda fayda var.

Motorola Z2 Play Ekran özellikleri

Cihaz ekran tarafında daha önce de belirtmiş olduğum gibi 5.5 inç'lik Super AMOLED ekran ile geliyor. Super AMOLED olması dolayısı ile parlaklık ve kontrast tarafında başarılı olan Motorola Z2 Play, 1920 x 1080 piksellik Full HD çözünürlüğü ile de beklentileri karşılıyor. Ekranın ön camını ise Corning markasının güvenilir camı Gorilla Glass'ın 3. sürümü koruyor. Ayrıca ekranın 401 PPi'lık piksek sıklığı olduğunu da belirtelim.

Motorola Z2 Play teknik özellikler

Cihaz donanım tarafında ise orta seviyede iddialı bir konumda. Qualcomm'un orta seviyedeki lider işlemcisi Snapdragon 626'dan güç alan Motorola Z2 Play, günlük kullanımda hiçbir sorun çıkarmayacak kadar performanslı. Snapdragon 626, 8 çekirdekten oluşuyor ve her çekirdek 2.2 GHz hızında çalışan Cortex-A53 tabanlı çekirdekleri kullanıyor. Z2 Play'in ekran kartı tarafında ise Adreno'nun 506 modeli tercih edilmiş. Adreno 506 modeli ise günümüz oyunlarında hiçbir sorun çıkarmayacak, yüksek performanslı bir GPU. Motorola Z2 Play ile oyun oynamak isteyen kullanıcılar, hiçbir sorun yaşamayacaktır.

Z2 Play RAM tarafında da 32 GB'lık hafızası olan sürümde 3 GB, 64 GB'lık olan sürümde ise 4 GB'lık RAM miktarı ile geliyor. Günümüz uygulamaları için yeterli olan bu miktar, Z2 Play'i aslında RAM konusunda bir üst lige taşıyor. Genellikle büyük firmaların amiral gemisi modelleri, 4 GB Ram ile satışa sunuluyor. Motorola RAM konusunda elini açık tutmuş diyebiliriz. Hafıza tarafında ise cihaz az önce de belirtmiş olduğumuz gibi 32 ve 64 GB'lık seçenekler sunuyor. Ancak telefonda bulunan hafıza kartı slotu sayesinde hafıza miktarı 256 GB'a kadar yükseltilebiliyor.

Motorola Z2 Play

Yazılım tarafında ise Motorola, Android'in kendi arayüzünü çok fazla değiştirmeden, nispeten sade bir arayüz ile birlikte geliyor. Andorid 7.1.1 Nougat ile satışa sunulan telefon, Android'in yeni sürümü 8.0 Oreo'ya da güncelleme alacak ve bu sayede kullanıcılarını üzmeyecek.

Motorola Z2 Play kamera özellikleri 

Telefon kamera tarafında ise 12 MP'lik f/1.7 diyafram aralığına sahip arka kamera ile birlikte geliyor. Lazer Autofocus özelliği ile çok hızlı bir şekilde fokus yapabilen telefon, çift tonlu Dual-LED flaşı ile de gece çekimlerinde renklerdeki bozulmayı minimuma indiriyor. Yaptığımız testlerde telefonun kamerasının özellikle az ışıklı ortamlarda iyi performans verdiğini gördük. Ön kamera tarafında ise Motorola 5 MP çözünürlüklü ve f/2.2 diyafram aralığına sahip bir kamera tercih etmiş. Ancak ön tarafta da tıpkı arka kamerada olduğu gibi çift tonlu Dual-LED flaş bulunması, telefonu cazip kılıyor. Ayrıca telefon arka kamerada 4K / 30 FPS çekim yapabiliyor. Ön kamera da FullHD videolar çekmek mümkün.

Motorola Z2 Play

Telefon bağlantı tarafında ise Bluetooth 4.2, A2DP, EDR, LE ve aptX standartlarına uygun olarak geliyor. GPS tarafında A-GPS ve GLONASS desteği ile yerinizi hızlıca bulabilen telefon, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n standartı ile son teknolojiyi destekliyor. Ayrıca telefonun USB Type-C ile geldiğini belirtelim. Son olarak telefonun 3000 mAh'lik batarya ile geldiğini belirtelim. 

Motorola Z2 Play fiyatı

Uzun lafın kısası Motorola Z2 Play, tasarımdaki sorunları görmezden gelirsek, başarılı bir telefon olmuş. Sunduğu aksesuar imkanı ve 2200 TL civarındaki fiyatı ile, orta seviyeye başarılı bir örnek olan Motorola Z2 Play'i incelenecekler listesine eklemenizde fayda var.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2017 22:32
Snapdragon 820 hatta 821 li telefonlar daha ucuzken bu fiyata kimse almaz bunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Motorola Z2 Play
İlginizi Çekebilir