1/2

Acer gerçekleştirdiği özel etkinlik ile yeni ürünlerini tanıttı

Ersin Kılıç 12.04.2019 - 11:53
Amerika'daki etkinliği biz de yerinde takip ettik

Acer, New York’ta düzenlediği next@acer global basın konferansında, sürekli büyüyen Predator oyuncu serisine eklenen yeni ürünlerin yanı sıra birçok farklı duyuruya daha imza attı. Merlin'in Kazanı olarak yerinde takip ettiğimiz bu etkinlikte neler duyurulduğuna, daha doğrusu hangi ürünlerin ön plana çıktığına gelin birlikte bakalım.

next@acer etkinliğinde neler vardı, neler duyuruldu?

Predator Helios 700 ve Helios 300

Firmanın Helios markasının 2 yeni modeli daha next@acer etkinliğinde gösterildi. Şık bir tasarıma sahip olan Predator Helios 700, 9. Nesil Intel® Core™ i9 işlemcilerle birlikte geliyor. İçerisinde ayrıca NVIDIA GeForce RTX 2080 veya 2070 GPU bulunan bu modeller 64 GB’a kadar DDR4 bellek seçeneklerine de sahip. Killer Wi-Fi 6 AX 1650 ve E3000 özellikli Killer DoubleShot Pro ise yoğun ortamlarda bir önceki nesil kablosuz AC ağlarına kıyasla dört kat daha fazla ağ kapasitesi sunuyor. Yüksek hızlı geniş depolama çözümü de yükleme sürelerini kısaltıyor. Tüm bu güç; 3 ms tepki süresi ve NVIDIA G-SYNC teknolojisine sahip 17 inç 144 Hz FHD IPS ekranda hayat buluyor. Beş adet hoparlör ve bir subwoofer’dan oluşan ses sistemi, gerçek ve güçlü seslerle kendinizi oyunların içinde gibi hissetmenizi sağlıyor.

Helios 700’ün en ilginç özelliklerinden biri olan HyperDrift aynı zamanda inanılmaz kolaylık sağlıyor. HyperDrift klavye cihazın termal mimarisinin bir parçası. Bu sistem; Acer’ın özel üretim 4. Nesil AeroBlade 3D fanlarından iki tanesi, beş adet ısı borusu, bir buhar bölmesi ve Acer CoolBoost teknolojisinden meydana geliyor. Klavye öne kaydırıldığında üstte ve ekranın altında iki adet ek hava girişi açılıyor. Böylece ısı üreten güçlü bileşenlere ekstra hava akışı sağlanarak maksimum soğutma ve hız aşırtma olanağı elde ediliyor. Cam panel sayesinde dizüstü bilgisayarın ısı borularını görmek mümkün oluyor.

next@acer etkinliğinde neler vardı, neler duyuruldu?

HyperDrift klavye ayrıca ergonomiyi de artırıyor. Klavye daha yakına geldiği için oyuncular ellerini fazla uzatmadan 17 inç ekrana daha uygun bir mesafeden bakabiliyor. Bu sayede dizüstü bilgisayarda masaüstü bilgisayar rahatlığı elde ediliyor. Her tuşunda ayrı RGB aydınlatma bulunan klavye; anti-ghosting ve MagForce WASD tuşları gibi özelliklere de sahip. MagForce tuşlarda analog benzeri doğrusal anahtarlar bulunuyor. İlk basışta hemen çalışan bu anahtarlar oyunculara yüzde 100 daha hassas kontrol imkanı sunarak oyunlarda önemli hareketleri kolayca yapma olanağı veriyor. Mavi ışıklarla çevrili Precision Touchpad, alt kısımda kolayca tıklanabilen iki ayrı fare tuşuna sahip.

Çok satanlar arasında yer alan Predator Helios 300 ise yine 9. Nesil Intel Core i7 model işlemcilerine ve Max-Q tasarımlı NVIDIA GeForce RTX 2070 GPU desteğine sahip. Turbo tuşu ile de tek dokunuşla hız aşırtma yapabilecek olan bu ürün Killer DoubleShot Pro ile hızlı ve kesintisiz ağ bağlantısı sunacak. 32 GB’a kadar DDR4 2666 MHz bellek ve RAID 0 olarak çalışan iki adede kadar PCIe NVMe SSD ile günümüzün AAA oyunlarını denemek isteyen oyun tutkunlarının beklentileri karşılanıyor.

Yeni dizüstü bilgisayarın en çok dikkat çeken özelliği ise yeni görünümü. Metal kasa şimdi diğer Predator dizüstü bilgisayarlarda bulunan deniz mavisi hatlara klavye aydınlatmasına sahip. İnce çerçeveli ekran ve modern Predator yazı tipine sahip yeni klavye tasarımı, cihaza havalı ve iddialı bir görünüm kazandırıyor. Kendi sınıfı içinde 144 Hz ekrana ilk kez yer veren modellerden biri olan yeni Helios 300, 15,6 inç veya 17,3 inç seçeneklerine sahip. Cihazın ince çerçeveli ve parlak Full HD IPS1 ekranı, 3 ms tepki süresiyle görüntü yırtılması yaşanmayan, kusursuz bir oyun deneyimi sunuyor.

Predator Orion 5000

Tamamen oyuncu odaklı olan özellikleri bulunan Predator Orion 5000 ise yine sahip olduğu özellikler ile ön plana çıkmayı başaran bir ürün. Yenilenmiş Predator Orion 5000’de Intel 9. Nesil Core i9-9900K işlemciler ile Z390 yonga seti, NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU, Dragon 2.5 Gigabit Ethernet ve daha da kompakt bir tasarım yer alıyor. 

next@acer etkinliğinde neler vardı, neler duyuruldu?

Predator Orion 5000 (PO5-605S) ayrıca hepsi bir arada CPU sıvı soğutucuyla yoğun oyun maratonlarında performansı artırıyor. 43inç boyutundaki yeni Predator monitör, 4K çözünürlük ve 144Hz yenileme hızı sunmasının yanı sıra DisplayHDR 1000 sertifikasıyla da üst düzey izleme deneyimi sağlıyor. Acer Predator oyuncu ekipmanları ailesi; yeni fare (Cestus 330), kulaklık (Galea 311), klavye (Aethon 300) ve M-Utility çanta ile genişledi.

43 inç LFGD monitör ile çok daha iyi bir ikili olan Orion 5000 için ayrıca yeni aksesuarlar da duyuruldu. Predator M-Utility Sırt çantası, Predator Cestus 330 oyuncu faresi, predator Aethon 300 oyuncu klavyesi ve Predator Galea 311 katlanabilir oyuncu kulaklığı ile Acer oyun severlere tam bir oyuncu seti sunuyor.

Acer ConceptD ürünleri

Acer ConceptD markası ile birlikte yeni bir seri daha başlatıyor. Bu ürün serisi içerisinde monitör, karma gerçekçilik başlığı, masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar bulunmakta. Tasarım konusunda oldukça farklı ve yenilikçi duran bu yeni seri sahip olduğu donanım özellikleriyle de ön plana çıkmakta. 

ConceptD 900 modeline baktığımızda içerisinde 40 çekirdek ve 80 iş parçacıklı olabilen 2 adet Intel Xeon Gold 6148 işlemci görüyoruz. Ekran kartı tarafında ise karşımıza NVidia Quadro RTX 6000 çıkıyor. Bellek tarafında 192 GB ECC belleğe destek veren 12 bellek yuvasına sahip olan ConceptD 900 gördüğünüz gibi tam bir performans canavarı olacak.  ConceptD 500 modeline baktığımızda ise 9.nesil Intel i9-9900K ile birlikte NVidia Quadro RTX 4000 modelini görüyoruz. 64 GB'a kadar 2666 Mhz DDR4 belleğe destek veren bu model dahili PCI M.2. slotunun yanı sıra 40 db'lik ses seviyesiyle de ön plana çıkmayı başarıyor.

next@acer etkinliğinde neler vardı, neler duyuruldu?

ConceptD 9, 7  ve 5 modelleri ise dizüstü bilgisayar modelleri olarak karşımıza çıkıyorlar. 4K UHD IPS ekrana sahip olan bu modeller ayrıca Acer'ın 4.nesil Aeroblade 3D fanları sayesinde oldukça sessiz çalışıyorlar. 17.3 inç ultra HD ekrana sahip olan ConceptD 9'un bu ekranını döndürmek, açmak ve yatırmak da mümkün. 9.nesil intel işlemciler ile güçlendirilen ConceptD 9 aynı zamanda RTX 2080 ve 32 GB'a kadar bellek desteğine de sahip.

9.nesil i7 işlemcisi bulunan ConceptD 7 modeli ise sadece 17.9 mm inceliğinde ve 2.1 kg ağırlığında. 15.6 inç UHD ekrana sahip olan bu modelde yine NVidia geForce RTX 2080 modeli bulunuyor. Yine aynı işlemci desteğine sahip olan ConceptD 5 modeli 6.2 mm inceliği ve sadece 1.5 kg ağırlığı ile kullanıcılara çok daha hafif bir çözüm sunuyor.

Tabi bu bilgisayar modelleri dışında ConceptD monitörlere ve Windows karma gerçeklik başlığına da bu yeni seride yer verilmiş. 32 ve 27 inç monitörlere sahip olan ConceptD serisinin bu monitörlerinde GSYNC desteği de bulunuyor. ConceptD Windows Karma Gerçeklik Başlığı ise 4320 x 2160 ekrana, çıkarılıp değiştirilebilen kafa bantlarına, kolay göz bebeği mesafe ayarına ve klasik beyaz renk kaplamaya sahip. Patentli ses borusu ve yazılım destekli göz bebeği mesafe ayarı teknolojilerine yer veren cihaz, kullanıcının göz bebekleri arasındaki boşluğu ve ekranın uzaklığını ayarlamasına imkan vererek daha net görüntülerle eğlenceli bir deneyim yaşatıyor.