1/2

NotePal U3 Soğutucu Pad

Hakan Bozdemir 21.11.2013 - 20:48
Fanlarınıza hükmedin
Dizüstü bilgisayarlarımızın önemli bir parçası haline gelen soğutucu padler hem ısı dengesini ayarlayarak hem de güzel bir görüş açısı sağlayarak bilgisayar kullanımına yardımcı oluyorlar. 1992'den beri bu işi yapan ve PC endüstrisinde yükselerek marka haline gelmiş olan Cooler Master'ın NotePal U3 soğutucu padini bugün sizlerle inceleyeceğiz. Çok işlevsel bir soğutucu pad olan U3, sağlam bir pad arayanlar için ideal bir seçim olabilecek cinsten.

Cooler Master'ın aleti NotePal U3 cidden iyi bir soğutucu görevi görüyor. Üstelik her yanını istediğimiz gibi ayarlayabildiğimiz için diğer soğutucu padlerdan daha çok işimize yarıyor. Bir önceki sürümü olan U2'den biraz daha büyük ve daha ayrıcalıklı olduğunu söylemek de lazım tabii.

NotePal U3 Soğutucu Pad
Fanlarınıza hükmedin!
Siyah ve beyaz renk seçenekleri ile birlikte alıcılara sunulmuş U3 ters bir şekilde kutunun içerisinde yer alıyor. Elinize aldıktan sonra ağırlığından metal bir malzeme ile üretildiğini görmeniz mümkün. Padimiz çok ince ve esnek bir yapıya sahip durumda. Kullandığınız masa üzerinde kaymasını engellemesi için ön ve arka tarafında kaymayı engelleyici lastik parçalar mevcut.  Arka tarafta bulunan lastikleri, kablolarınızı yok etmek yani toparlamak için de kullanabilirsiniz.

NotePal’in alüminyum malzemeden yapılmış olan tırtıklı yüzeyine koyabileceğimiz 3 ayrı fan var. Bu fanlar metal tabana yapışık değil ve ayrı bir parça olarak bulunuyorlar. Fanların hepsi bir kontrol merkezine bağlı ve bu kontrol merkezi ile kontrol bizim elimizde oluyor. Bu merkezi kullanarak fanlarımızın çalışma hızlarını ayarlayabiliyoruz. Bu merkez de bir USB girişine bağlı ve bu giriş üzerinde çıkış da var. Bu çıkışı +1 USB girişi olarak kendi lehinize kullanabilirsiniz.

Fanları dilediğimiz gibi kullanabildiğimiz için sıcaklığın en çok olduğu yere koymamız da mümkün. Bu şekilde cihazımızı daha sağlam bir şekilde soğutuyoruz. Kullanımının böyle olması onu diğer padlerden daha ayrıcalıklı kılıyor. Tabii isterseniz genel sıcaklığı eşitlemek amacı ile fanları ayrı ayrı yerlere monteleyebilirsiniz.

NotePal U3 Soğutucu Pad
Gösterdiği performans gayet iyi
Cihazı 15.6" boyuttaki Acer Aspire V3-571G dizüstü bilgisayarımda test ettim. Günümüzün en çok satan oyunları arasında yerini almış olan Call of Duty: Ghosts'un gayet iyi bir deneyim olacağını düşündüm ve oyuna girdim. Normalde eli yakan bir sıcaklığa ulaşan dizüstü bilgisayarım NotePal U3'ü kullanırken bir kademe aşağıda idi. Tabii ki ısınma vardı ve rahatsız ediyordu fakat el yakacak cinsten olmuyordu. Bu sayede daha iyi performans alıyordum ve oyun daha iyi bir işlem gösteriyordu. Fanları istediğim yere göre ayarlama seçeneğim olduğundan, bilgisayarımın en çok ısınan yerlerine monteledim ve sıcaklığı daha iyi bir şekilde düşürdüm.