NVIDIA, rekabetçi PC oyunlarında hile tespiti üzerine çalışıyor

Taylan Bal 9.08.2023 - 12:44
Teknoloji devi NVIDIA, son zamanlarda rekabetçi PC oyunlarında süper insanüstü fare hareketlerini kullanan hilecileri tespit etmek için kullanılabilecek yeni bir sistem patentledi.

Şirket birkaç ay önce yapay zeka karakterlerinin oyuncuları anlayarak gerçek zamanlı etkileşimde bulunmasını sağlayan bir teknoloji geliştirmişti ve bu, grafik kartı üreticisinin oyun endüstrisine yararlı yazılımlar sağlama konusundaki en son denemesi olarak karşımıza çıkıyor.

NVIDIA hilecileri yakalamak için yeni bir adım attı

Ubisoft ve Bungie gibi birçok şirket, şu anda çevrimiçi hilecileri ve botları engellemeye çalışıyor. NVIDIA, oyun pazarındaki en iyi grafik kartlarından bazılarını üretmesiyle daha çok tanınsa da, hilecilikle mücadele sistemi muhtemelen diğer şirketlerin gelecekteki rekabetçi oyunlarında da kullanılabilir.

NVIDIA'nın yeni patentli teknolojisi, oyunlardaki hilecileri tespit edecek ve özellikle rekabetçi ortamlarda kullanıcıya haksız bir avantaj sağlayabilecek süper insanüstü hareketleri algılayacak. NVIDIA özellikle teknolojinin temel amacının, oyunlarda hedef yardımlarını veya hedef botlarını kullanan oyuncuları engellemek olduğunu belirtiyor.

Oyuncunun hareket hızından veri alınacak

Bu özelliğin gerçek teknolojiyi anlaması muhtemelen zor olabilir. Ancak kısaca anlatmak gerekirse, sistem oyuncunun hareket hızından veri alıyor. Sonra ise bu bilgiyi parçalarına ayırıp diğer kaynaklardan gelen hareket verileriyle karşılaştırıyor. Bu şekilde, hareketlerin insanların hile kullanmadan yapması için imkansız derecede tuhaf olup olmadığını belirleyebilecekler.

Benzer projeler şu ana kadar oldukça iyi sonuçlar verdi. Örneğin, Ubisoft'un MouseTrap anti-hile sistemi oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Bu muhtemelen daha fazla şirketin bu hilecilikle mücadele çözümlerine yatırım yapmasının nedeni olarak karşımıza çıkıyor.

Çevrimiçi oyunlarda hile yapmayı önlemek için yöntemler birçok farklı şekilde olabilir. NVIDIA ve Ubisoft gibi bazı şirketler, hilecileri tespit etmek ve yasaklamak için yeni oyun içi teknolojiler kullanmaya çalışırken, Bungie gibi diğerleri daha agresif yöntemler kullanıyor. 

Örneğin, Bungie, birkaç gün önce Destiny 2 hile satıcısı Ring-1'i hedef aldı. Aslında Bungie'nin stratejisi, hileci satıcılarını hedef almak ve hilelerin kök sebebini hedefleyerek operasyonlarını kapatmaya çalışmak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 11:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
NVIDIA, rekabetçi PC oyunlarında hile tespiti üzerine çalışıyor
İlginizi Çekebilir