1/2

Olloclip

Hasan Uğur Nayır 19.06.2012 - 16:30
iPhone'da usta fotoğrafçılık
Sosyal ağlar birçok kullanıcının hayatında önemli yer kaplıyor. Bu ağlar üstünde çoğu kişi fotoğraflarını paylaşıyor ki, hatta bunlardan bazıları usta fotoğrafçılara taş çıkartabilecek şekilde fotoğraf çekebiliyor.

Bunda bazı resim editleme programlarının da rolü var. Hatta bu işi PC’ye veya Mac’e gerek kalmadan, direkt olarak akıllı telefon üstünden farklı uygulamalarla halleden insanlar var. Mesela resimlerimize efekt verdiğimiz ve paylaşabildiğimiz Instagram akla ilk gelen isimlerden biri. Bunun yanında diğer bir faktör de telefonun kamerasının kalitesi, kaç MP olduğu, lensi gibi faktörler fotoğrafın kalitesini belirliyor. Olloclip burada devreye giren bir ürün.
Olloclip
Usta fotoğrafçılık

Olloclip; balıkgözü, makro ve geniş açıyı tek bir gövde de sunuyor. iPhone 4/4S uyumlu olan lens telefonun kamerasının olduğu yere, açma kapama düğmesinin üstünden takılıyor. iPhone’a takması veya çıkarması hiç sorunlu değil, son derece kolay. Olloclip’in bir tarafında balıkgözü, diğer tarafında ise geniş açı lens var. Makro ise geniş açı arkasına gizlenmiş durumda. Geniş açıyı ürünün üstünden döndürerek çıkartınca, makro lens ortaya çıkıyor.