Oppo Reno 5 Lite inceleme

Ersin Kılıç 22.06.2021 - 15:00
Oppo Reno 5 Lite incelemesinde ülkemizde üretilen telefonun genel özelliklerine ve kullanıcı deneyimine bakıyoruz.

Bu içeriğimizde Oppo Reno 5 Lite modelinin incelemesi ve video incelemesi ile karşınızdayız. Firmanın Oppo A15S modelinde olduğu gibi ülkemizde üretimini gerçekleştirdiği Oppo Reno 5 Lite modelinin genel özelliklerine, kamera performansına ve tabi ki kullanıcı deneyimine bakıyoruz.

Oppo Reno 5 Lite inceleme

Tasarım ve ekran özellikleri

Öncelikle her zaman olduğu gibi telefonun tasarımından başlayalım. Tasarımda artık bu segmentte de sık sık görmeye alıştığımız damla çentik dikkatimizi çekiyor. Bu çentik ekranın sol üst kısmına konumlandırılmış. 6.43 inçlik bir ekrana sahip olan bu 2400x1080 piksel çözünürlük ve %85'e yakın bir ekran kasa oranı bulunuyor. Tasarımdaki en dikkat çeken yönlerden birisi ekran üzerinde parmak izi sensörüne yer vermesi. gayet hızlı ve stabil bir şekilde çalışıyor. Amoled ekran sayesinde ekran kapalıyken de parmak izi yerini görebiliyorsunuz. Yine aynı şekilde her zaman açık ekran özelliği sayesinde saat, bildirimler ya da pil durumunu da takip etmek mümkün.

Telefonun sağ tarafında açma kapama tuşuna sol tarafta ise ses tuşları ile birlikte sim yuvasına yer verilmiş. Alt tarafta baktığımızda hoparlör mazgalı ile birlikte 3.5 mm'lik jak girişini görüyoruz. Telefonda mono hoparlör bulunuyor. Yine alt tarafta Tip C portunu da görüyoruz. Telefonun 172 gram ağırlığı ile şık ve ergonomik bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebilirim. Arka kısımda ışığa göre değişen bir renk paleti kullanılmış. Plastik bir aksan kullanıldığı için doğal olarak parmak izi problemiyle karşılaşabiliyorsunuz. Tasarımda arka kamera çıkıntısını bir tık fazla buldum. Onun dışında kullanması keyifli bir model olmuş.

Oppo Reno 5 Lite inceleme

Oppo Reno 5 Lite teknik özellikler

Teknik özelliklerine geçtiğimizde telefonda MediaTek'in Helio P95 işlemcisini görüyoruz. 8 çekirdekli olan ve 12 nm olarak üretilen bu işlemci ile birlikte 8 GB Ram ve 128 GB'lık depolama alanı bulunuyor. SD kart desteği sayesinde 256 GB'a kadar ek depolama alabiliyorsunuz. Yaptığımız testlerde işlemcinin tekli çekirdekte 398, çoklu çekirdekte ise 1579 skorunu aldığını görüyoruz. Yani işlemci performansı açısından Snapdragon 660 gibi işlemcilerin birkaç tık üstünde olduğunu söyleyebiliriz.

Oyun tarafına baktığımızda PUBG, CoD Mobile gibi popüler oyunları orta ayarlarda açıyor. Yine bu grafik ayarlarında oyun oynarken de herhangi bir takılma problemi ile karşılaşmıyorsunuz. Bunların dışında Asphalt 9 ve Genshin Impact gibi oyunlarda da bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Oppo Reno 5 Lite inceleme

Oppo Reno 5 Lite kamera performansı

Telefonun arka tarafında yapay zeka destekli dörtlü bir kamera dizilimine yer verilmiş. Ana kameramız 48 MP çözünürlüğe ve portre modu, otomatik odaklanma ve HDR gibi gibi özelliklere sahip. Ekstra geniş açı sunan 8 MP'lik ikinci kamera dışında makro çekim ve derinlik algısı için 2 MP'lik iki lens daha bulunuyor. Ön tarafta ise 32 MP'lik bir selfie kamerasına yer verilmiş. Bu kamerada yine yazılımsal olarak derinlik ve portre modu gibi özellikler bulunuyor.

Telefonun kamera performansını beğendim. Zaten Oppo bu segmentte çıkardığı modellerde genelde fiyatına göre iyi bir performans sergiliyor. Renkler olsun, doygunluk olsun güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz.  Video tarafında ise arka tarafta 4K desteğine yer verilmiş. Ön kamerada ise 1080P kayıt alabiliyorsunuz. Tüm çözünürlük seçenekleri için 30 FPS kare oranı sabit tutulmuş. Yani 60 FPS desteği bu modelde bulunmuyor. Video performansı ile günü kurtaracak çekimler yapmak mümkün. Bu segmentteki cihazlarda zaten video performansı konusunda çok büyük beklentiye girmemek gerekiyor. Video tarafındaki en ilginç uygulama ise ikili kayıt özelliği oluyor. Yani bir video kaydı yaparken dilerseniz hem ön hem de arka kamerayı aynı anda kullanabiliyorsunuz.

Oppo Reno 5 Lite inceleme

Arayüz ve batarya performansı

Son olarak arayüz ve batarya performansından bahsedelim. Telefonda ColorOS 11 arayüzü bulunuyor ve bu arayüzü kullanmak her zamanki gibi keyifli. Sade ve kullanımı rahat bir işletim sistemi sunulmuş. Tabi artık standart hale gelen karanlık mod gibi özellikler bu modelde de bulunuyor. Yine üç parmağınızı sürükleyerek bölünmüş uygulama özelliğini aktirleştirebiliyorsunuz.

Telefonda 4310 mAh'lik bir batarya bulunuyor. Pil performansını oldukça beğendim. Yoğun kullansanız bile bir günü çok rahat bir şekilde çıkartabiliyorsunuz. Telefonun kutu içeriğinde 30W'lık hızlı şarj destekli bir şarj adaptörüne de yer verilmiş. Bu adaptör sayesinde yaklaşık 1 saatte %100 şarj etmek mümkün oluyor. Yaptığım testlerde 56 dakikada %100, 29 dakikada ise %50 oranında şarj ettim. 

Oppo Reno 5 Lite inceleme

Oppo Reno 5 Lite teknik özellikler

Ekran

  • Ekran: 6.43" Amoled 
  • Çözünürlük: 2400 x 1080
  • Piksel yoğunluğu: 409 PPI
  • Yenileme hızı: 60 Hz
  • Ekran kasa oranı: %84.67

Donanım

  • İşlemci: MediaTek Helio P95
  • Cpu özellikleri: 12 nm 2.2 Ghz 8 Çekirdek
  • GPU: PowerVR GM9446
  • Bellek: 8 GB Ram
  • Depolama: 128 GB
  • Batarya: 4310 mAh
  • Hızlı şarj: Var - 30 W 

Kamera özellikleri

  • Ana kamera: 48 MP F1.7
  • 2.Kamera: 8 MP geniş açı f2.2
  • 3.Kamera: 2 MP Makro f2.4
  • 4.Kamera: 2 MP Bokeh f2.4
  • Ön kamera: 32 MP f2.4
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 10:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oppo Reno 5 Lite inceleme
İlginizi Çekebilir