Overwatch haritalarına en uzaktan bakmak nasıl bir duygu?

Furkan Güler 4.06.2018 - 13:50
Haritaların kuş bakışı hali bile güzel.

Hızlı oynanış mekanikleri sayesinde Team Fortress serisi olmasa da kendini diğer FPS oyunlarından ayıran başarılı yapım Overwatch, günden güne oyuncu sayısını büyütmeye devam ediyor. İnce işçilik ile oyunu tasarlayan Blizzard'ın ortaya ne koyduğuna Noobinabox isimli bir oyuncu farklı pencereden baktı. Overwatch haritalarına uzaktan bakmayı sağlayan oyuncu, haritaların uzaktan nasıl gözüktüğüne dikkat çekti. Her haritanın farklı karakteristiğini ön plana çıkartan Blizzard'a bu videodan sonra biraz daha saygı duyuyoruz.

Overwatch haritalarına uzaktan bakınca nasıl gözüküyor?

Bölüm tasarımı anlamında oldukça başarılı olan Overwatch haritaları, oyunun oyuncuyu kendine bağlayan oynanış mekaniklerine tam uyuyor diyebiliriz. Ayrıca tasarım anlamında da oldukça başarılı olan bu haritaların oyun sırasında çevre öğeleri sayesinde devamlı olarak canlı tutulması da oyuncuların oldukça hoşuna gidiyor.

Özellikle Mısır temalı haritanın ne kadar detaylı bir şekilde tasarlandığı, haritaya kuş bakışı şekilde bakınca belli oluyor. Aslına bakarsanız Blizzard'ın bu tasarım tarafında ortaya koyduğu işleri daha öncesinde World of Warcraft haritalarında da görüyorduk. Haritaları sadece tasarlamak yerine yüzeyini detaylara boğan geliştiricileri, tebrik etmek gerekiyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Etlisomon
Etlisomon 4.06.2018 18:05
Team Fortress ile yapılan karşılaştırmalara hala bir anlam veremiyorum. Overwatch hızlı bir oyun, tarzı da cartoon. Team Fortress gibi cartoon tarrzda grafiklere sahip. Fakat çok geçmişte kalmış bir oyun olan Team Fortress ile bu oyunu karşılaştırmanın mantığı nedir? Team Fortress'ta sınıf varken diğer oyunda kendi skilleri olan kahramanlar var. Birisi son derece modern bir oyun, diğeri miadını doldurmak üzere olan bir oyun. Overwatch Rainbow belli bir sayıyla oynanıyor. Üstelik sürekli yeni içeriklerle güncelleniyor. Kısır bir oynanışa sahip eski bir oyunu, dünyanın en çok oynanan başarılı oyunlarından biriyle kıyaslamak bana kalırsa biraz eski kafalılık oluyor.
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 00:16
Açıkcası OW hangi oyuna benzetiyorsunuz diye bir soru gelse ilk olarak TFT aklıma gelir. Ne var yani bunda.Benzetmişler ise nolmuş. Anca laf işte. Gayet birbirini andıran oyunlar. Bir de Blizzarda sormak lazım TFT'den hiç etkilendiniz mi Overwatch yapımında diye bence evet diyeceklerdir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overwatch haritalarına uzaktan bakınca nasıl gözüküyor?
İlginizi Çekebilir