Oyunculardan devrime para çıkışmadı

Tayfun Kumaş 18.12.2013 - 11:15
Rockstar'ın adı bile durumu kurtarmaya yetmedi
Rockstar Games'in en önemli elemanlarından biri olan Navid Khonsari, Kickstarter projesi olarak 1979 Revolution: Black Friday'ı duyurmuştu.

Khonsari, İran devrimini konu alan oyunla ilgili önemli bir Kickstarter bağış süreci başlattı. Bu proje daha sonra oyun basınının da ilgisi ile bu büyük boyuta ulaştı. Lakin maalesef 2 gün önce biten Kickstarter projesi hedeflenen miktarı tutturamadı. Kickstarter için 395 bin dolarlık hedefle yola çıkan oyun, 305 bin dolar toplayarak son buldu. Oyun ilk ay sadece 92 bin dolar toplayabilmişti.


Bundan sonraki dönemde 1979 Revolution'un yapımcı ekibi, kendi siteleri üzerinden bağış toplamaya devam edecek. Resmi web siteleri üzerinde yapılabilecek bağışlarda 10 dolar ödeyerek oyunun mobil sürümüne, 15 dolar ödeyerek PC sürümüne sahip olabileceksiniz. Max Payne, Alan Wake gibi oyunların yazarı Sam Lake'in kalemi ile daha güçlendirilmiş hikayeye sahip oluyor.

Hatırlarsanız 1979 Revolution: Black Friday'a Alan Wake ve Max Payne'i seslendiren aktörlerin katıldığını, hatta Sam Lake'in kalemi de 1979 Revolution'a değdini duyurmuştuk.

1979 Revolution: Black Friday, İran devrimi sırasında yaşanan gerçek olayları yansıtacak. Oyunun ilk bölümünde Tahran'daki Reza isimli bir gazeteciyi oynayacağız. Reza'nın kuzeni, olaylar sırasında askerler tarafından öldürülünce Reza, devrimin önemli bir parçası haline geliyor.
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 09:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyunculardan devrime para çıkışmadı
İlginizi Çekebilir