Poco Watch inceleme

Ersin Kılıç 15.07.2022 - 15:45
Poco Watch inceleme içeriğimizde firmanın ilk akıllı saat modelinin genel özelliklerine ve kullanıcı deneyimine göz atıyoruz.

Son dönemde çıkarmış olduğu telefonlar ile (Poco F4 GT inceleme) dikkatleri üzerine çeken Poco firması aynı zamanda giyilebilir teknoloji tarafında da yeni ürünler ile karşımıza çıkmaya başladı. Firmanın ilk akıllı saat modeli olan Poco Watch modelini bir süredir kullanıyorum ve Poco Watch inceleme içeriğimizde de bu saatin genel özelliklerini ama daha da önemlisi kullanıcı deneyimlerimi sizlere aktaracağım.

Poco Watch inceleme

Poco Watch inceleme

Poco Watch aslında fiyat performans odaklı olarak üretilen bir model. Zaten fiyatına baktığımızda da giriş segmentinde olmasına rağmen özellikleri ile bu dengeyi yakalamaya çalışan bir model olduğunu görüyoruz. Kompakt bir yapıda olmasının yanı sıra hafif olmasıyla da öne çıkan saatin sağlık uygulamaları başta olmak üzere birçok özelliği barındırdığı da gözüküyor.

Tasarım

31 gram ağırlığında olan Poco Watch, ergonomik olarak rahat bir model. Tabi kayış kısmı, özellikle kadran ile birleştiği tarafta daha yekpare bir izlenim veriyor. Kayışın uç tarafında halkalı bir tasarımı bulunuyor. Sert olmasına rağmen bileğinize taktığınızda hafif yapısından dolayı bir rahatsızlık hissetmiyorsunuz.

10 mm kalınlığında olan kadran kısmı bu konuda oldukça iddialı bir seviyede diyebiliriz. Amoled bir ekran kullanılan saatin çerçeve kısmı biraz kalın. Bu sebeple gömülü gelen kadran seçeneklerinde hem siyah tonlamalar kullanıldığını görüyoruz. Siyah olduğunda bu çerçeve kalınlığı çok rahatsız etmiyor. Fakat çok farklı arayüz kullanımı isterseniz çerçevelerin biraz öne çıktığını hesaba katmanız gerek.

Poco Watch inceleme

Plastik bir aksana sahip olan kadran kısmının sağ tarafında ince bir tuş bulunuyor. menülere giriş ve ana menüye dönüş olarak kullandığımız bu tuş dışında tabi ki arka yüzeyde sensör ve iki noktalı şarj kısmına yer verilmiş.

Tabi Amoled bir ekran kullanıldığı için her zaman açık ekran gibi özelliklere sahip bir model var karşımızda. Ayrıca ayarlar kısmından bu özelliğin hangi saatler arasında aktif olacağını seçip, pil performansına daha az etki etmesini de sağlayabiliyorsunuz. 320 x 360 piksel çözünürlüğüne sahip olan bu ekranın boyutu ise 1.6 inç. 

Özellikler

Poco Watch inceleme

Poco Watch bir akıllı saatin sahip olması gereken standart uygulamaların hepsine sahip. Kandaki oksijen oranı, 24 saat kalp atış hızı takibi, uyku ve stres takibi gibi ölçümleri yapabiliyorsunuz. Bunun dışında tabi adet döngüsü ya da nefes eğitimi gibi özellikleri de barındırıyor. 17 profesyonel mod ile 100'den fazla fitness modu da saat içerisinde yer alıyor. Saatte ayrıca GPS takibi gibi özellikler de bulunmakta.

Saat üzerinden sosyal medya, arama ve farklı uygulama bildirimlerini takip edebiliyorsunuz. Fakat yanıtlama ya da etkileşime geçme gibi bir özelliğe yer verilmemiş. Bu konudaki zaten en büyük eksiklerinden birisinin bu olduğunu söyleyebilirim. Hoparlör ve mikrofon olmadığı için saatte arama yapamıyorsunuz ama gelen aramaları reddetme seçeneği bulunuyor. 

Poco Watch hem Android cihazlarda hem de iOS modellerinde kullanılabiliyor. Ben test ettiğim süre boyunca POCO F4 GT modeli ile birlikte iPhone 11 ile kullandım. İkisinde de sorunsuz bir şekilde kullandım. Bluetooth bağlantısı ve eşleşme için tabi ki Mi Fitness uygulamasını kullanıyorsunuz.  Biraz önce bahsettiğim ölçümleri saat üzerinden takip edebildiğiniz gibi daha detaylı olarak bu uygulama üzerinden görebiliyorsunuz. Uygulama üzerinde günlük, haftalık ya da aylık istatistiklere bakmak da mümkün.

Poco Watch inceleme

Saatin üzerinde 20 tane yerleşik uygulama bulunuyor. Bunun dışında 3.parti desteğine ise malesef yer verilmemiş. Yani uygulama üzerinden yeni araçlar indiremiyorsunuz. Poco muhtemelen ilerleyen modellerde bu konuda da bazı geliştirmeler yapacaktır diye düşünüyorum. Arayüz kullanımında da standart bir işleyiş karşımıza çıkıyor. Tuşa basarak bu uygulama menüsüne ulaşıyorsunuz. Aşağı ve yukarı kaydırdığınızda bildirim menüsü, kontrol paneli geliyor. Sağa sola kaydırdığınızda ise sık kullanılan uygulamalar karşımıza çıkıyor.

Pil ömrü

Poco Watch, 225 mAh pil kapasitesine sahip. Normal bir kullanımda iki haftalık bir süre boyunca şarj etme derdi ile uğraşmıyorsunuz. tabi yoğun kullandığınızda ve tüm ölçümleri sürekli yaptığınızda bu süre beş, altı güne kadar düşebiliyor. Zaten yarım saat içerisinde %50, yaklaşık 1.5 saat içerisinde de %100 oranında şarj edebiliyorsunuz.

Poco Watch inceleme

Sonuç

Sonuç olarak Poco Watch, sunduğu özellikler ile giriş seviyesinde bir akıllı saat almak isteyen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir model olmuş. Yaptığı ölçümler, sntrenman modları ve bildirim özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Tabi arama yapma gibi özellikler arıyorsanız bütçenizi biraz daha arttırmanız gerektiğini de belirtelim. 

Poco Watch teknik özellikler

  • Boyutlar: Yükseklik: 39,1 mm / Genişlik: 34,4 mm / Kalınlık: 9,98 mm
  • Net ağırlık: 31 g (kayış dahil)
  • Renkler: Mavi, Siyah, Fildişi
  • Ekran: 1,6 inç AMOLED renkli dokunmatik ekran
  • Çözünürlük: 320 x 360
  • PPI: 301
  • Sensör: Optik kalp atış hızı sensörü | İvmeölçer | Jiroskop | Elektronik pusula
  • Navigasyon: GPS | GLONASS | Galileo | BeiDou
  • Pil: 225 mAh
  • Suya ve toza dayanıklılık: 5 ATM
  • Kablosuz Bağlantı: Bluetooth 5.0 
  • Desteklenen İşletim Sistemleri: Android 6.0 veya üzeri, iOS 10.0 veya üzeri
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Poco Watch inceleme
İlginizi Çekebilir