Quantum Error geliştiricisi, PlayStation 4 sürümünü iptal ediyor

Taylan Bal 31.07.2023 - 10:58
Korku oyunu Quantum Error'un yapımcıları, oyunun PlayStation 4 sürümünü iptal ettiklerini duyurdu.

Eski donanımda, yani PS4 platformunda, PS5 versiyonunun kalitesine ulaşmanın imkansız olduğunu belirten ekip, oyuncuları hayal kırıklığına uğrattı. Quantum Error, birinci şahıs perspektifli kozmik korku oyunuydu ve korku türü hayranları tarafından büyük bir heyecanla bekleniyordu.

Quantum Error PS4 sürümü teknolojik kısıtlamalar nedeniyle iptal edildi

Oyun, başlangıçta 2020 yılında PS5 için duyurulmuştu, ancak daha sonra PS5'e özel olmayacağı ve Xbox Series X/S ve PS4 için de çıkacağı açıklandı. Ancak, oyunun diğer platformlar için geliştirilmesi, birkaç donanım kısıtlaması nedeniyle yolunda gitmiyor gibi görünüyor.

Quantum Error, PS4 sürümü için sorunlar yaşıyor

Quantum Error'un PS4 versiyonunun iptaline dair duyuru, oyunun resmi sosyal medya hesabından yapıldı. TeamKill Media'ya göre, geliştiriciler başlangıçta oyunun PS4 versiyonunu başarıyla çıkarabileceklerini umuyorlardı. Ancak bu girişim gereğinden fazla düşürme ve varlıkları değiştirme ihtiyacı da doğurdu.

Quantum Error PS4 sürümü teknolojik kısıtlamalar nedeniyle iptal edildi

TeamKill Media’nın yaptığı açıklamada, oyunu PS4'te sorunsuz bir şekilde 60 FPS hızında çalıştırmak için çok fazla ödün vermenin mümkün olmadığını, bunun büyük ölçüde yavaş HDD hızı nedeniyle olduğunu belirtildi. Ekip, geliştirmeye PS5 versiyonuyla başladığı için eski nesil konsolların aynı güce sahip olmayacağını ve PS4 versiyonunun beklentilerinin altında kalacağını da ifade etti.

Aslında bu ilk hayal kırıklığı değil

Maalesef bu üzücü haber, ekip tarafından PS5 platformu dışındaki platformlarla ilgili yaşanan ilk hayal kırıklığı değil. TeamKill Media, Quantum Error'un Xbox versiyonunun potansiyel olarak yükleme ekranlarına sahip olabileceğini, oysa PS5 versiyonunda böyle bir durumun yaşanmayacağını da açıklamıştı.

Geliştiriciler, Quantum Error'un geliştirme sürecinin neredeyse sona erdiğini belirtse de, oyunun henüz resmi bir çıkış tarihi yok. Bu nedenle, oyuncular bu süreyi geçirmek için PS5 için mevcut olan diğer korku oyunlarını oynamak zorundalar. Ayrıca, TeamKill Media, yorumlarda, PC için henüz bir lansman planları olmadığını da net bir şekilde açıkladı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 20:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2023 14:59
Uvey evlat muamelesi basladi yine ps5 olmus 22bin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2023 20:40
Bu oyun cikmadimi hala ohooo
Kalan Karakter: 300 Gönder
Quantum Error PS4 sürümünü iptal etti
İlginizi Çekebilir