1/3

Resident Evil: Operation Raccoon City

Tulga Dayantürk 18.04.2011 - 10:21
Yapımcıların ağzından en son bilgiler!
Resident Evil: Operation Raccoon City (REORC) duyurulduktan sonra arka arkaya resimler, videolar, detaylar ve eleştiriler gelmeye başladı.  Aslında eleştirilere katılmamak elde değil, Resident Evil tamamen özünden uzaklaşmış durumda. Yalnız bazı noktaları hatırlatmakta fayda var.  Resident Evil’ın ana senaryosu dışında çıkartılan bölümler için bunu dikkate almamakta fayda var.

Ana senaryoyu takip etmeyen ve yan oyunlardan bir tanesi olan REORC’de bu kategoriye alabiliriz.
 
Survival-Horror (Hayatta kalma mücadelesi verilen korku oyunları) olarak bilinen, ama her çıkan seride tamamen bu ana olgudan çıkan oyunları görmeye devam edeceğiz gibi gözüküyor. Resident Evil hakkında o kadar çok eleştirilen konular var ki bunu yazmaya çalışırsak sayfalar yetmez. Biz,   daha çıkmadan ve çok eleştirilen REORC’ye geri dönelim.

Masachika Kawata bir yandan oyunla ilgili eleştirilere cevap veriyor, diğer yandan ise çıkacak oyun hakkında detayları açıklamaya devam ediyor. Eleştiriler ve detaylar hakkında söylediklerine bir bakalım.

1998 yılında Raccoon şehrinde patlak veren,  Tyrant Virüsü’nün  (T-Virüs) yarattığı kaosu başka bir açıdan oyunculara aktarmak istiyoruz. Bu açı, oyuncuların alışık olduğu karakterler dışında başka karakterlerle sunulacaktır.

Resident Evil: Operation Raccoon City
Biz bu oyunda ana senaryoyu ve tarihi elbette değiştiremeyiz, Raccoon sokaklarında başlayan ve Afrika çöllerine kadar uzanan hikayenin gidişatını değil,  geriye dönüp 1998 yılının eylül ayında nükler silahlarla tamamen haritadan silinen olayların başına dönüyoruz. Bir nevi haritayı yeniden yaratacak değiliz.

Resident Evil 2 ve 3. serilerde karşımıza çıkan, hepsi olmasa da karakterleri ve yaratıkları görme şansına sahip olacaksınız. Oyunda diğer serilere göre biraz daha şiddet ön planda olacak.

Günümüzde tür olarak Third Person Shooter kısaca (TPS) popülerliğini koruyor, biz de çok düşünerek takım tabanlı REORC oyununa TPS tarzının yakışacağını düşündük ve uygulamaya karar verdik.

Oyunun tarz olarak Left 4 Dead oyununa benzediği yönünde eleştiriler geliyor. Açıkça ve kesin olarak şunu söyleyebilirim. İki oyunun birbiriyle hiçbir alakası yoktur ve olmayacaktır. REORC yeni bir Resident Evil oyunudur, biz de bu yeni oyuna yenilikçi bir yaklaşım içinde olacağız, diğer serilere göre farklı bir Resident Evil bulacaksınız.