Resident Evil'ın babası acaba ne yapıyor?

Mahmut Saral 22.02.2012 - 15:57
İki yıldır ne ses var, ne seda...
Shinji Mikami'den uzun süredir ses seda çıkmıyor, farkında mısınız? Resident Evil serisinin babası olarak bilinen Mikami, bu sessizlikle bize ne anlatmak istiyor, merakla öğrenmeyi bekliyoruz.

Resident Evil 4'ün ardından seriyi bırakan ve kendi yoluna giden Mikami, peşi sıra gelen Resident Evil oyunları hakkında memnuniyetsizliğini defalarca dile getirmişti. Buna rağmen farklı düşünceler peşinde koşmaya devam eden yapımcı, Killer 7, Vanquish ve son olarak da Shadows of the Damned gibi yapımlara imzasını koydu. Hatta Shadows of the Damned, bir nevi yıldızlar geçidinden oluşuyordu. Silent Hill serisinin müzikleriyle akıllara kazınan Akira Yamaoka, No More Heroes serisinin hazırlayıcısı Suda ve Resident Evil'ın tasarlayıcısı Shinji Mikami. Ortaya çıkan işten birçok oyuncu memnun oldu, ama genele bakıldığında pek de istenen sonuç bu değildi sanki.
Resident Evil'ın babası acaba ne yapıyor?
Resident Evil serisiyle zirve yaptı. Bakalım yeni oyunu nasıl olacak.
Mikami, Grasshopper Manufacture'daki kısa macerasını tamamladıktan sonra, Bethesda'nın iş ortağı ZeniMax Company ile anlaşmaya vardı ve Tango Gameworks'ü kurdu. 18 Mart 2010 tarihinde açılan teaser site ve verilen iş ilanlarının ardından yeni projeye dair bir detay da gelmedi. Röportaj yapma isteğimizi Bethesda'ya ilettiğimizde de, "Şu an kendisi çok meşgul ve konuşması çok zor" cevabını almıştık.

Görüldüğü üzere bunca ses getiren yapımın ardından, yaklaşık iki yıldır suskunluğunu koruyor Mikami. Yeni hazırladığı oyunda id Software'ın id Tech 5 grafik motorunu kullanması büyük bir ihtimal. Çünkü Bethesda, bu motorun sadece Bethesda içi stüdyolarda kullanılabileceğini söylemişti. Bu ihtimalin dışında da farklı bir detay bulunmuyor. Acaba bu kadar zamandır Shinji Mikami ne yapıyor, fikriniz var mı?

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 12:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil'ın babası acaba ne yapıyor?
İlginizi Çekebilir