1/2

Roccat Pyra Wireless

Özgür Yıldız 24.08.2010 - 10:37
En taşınabilir oyuncu faresi

Oyuncuların en önemli aksesuarlarından biri olan fareler, günden güne gelişiyorlar. Özellikle hayatımızın giderek mobilleşmesi, kullandığımız cihazlara da yansıyor. Bu mobilite, farelere de yansımaya başladı. İncelediğimiz Roccat Pyra’da bu mobiliteden nasibini almış bir oyuncu faresi.

Roccat Pyra 9,5x6 cm boyutlarında, pil ve kablo ağırlığı dışında 90 gram. Paketi açtığımızda fareyle birlikte, USB kablosuz alıcı, 1,5 metrelik USB şarj kablosu, 2 adet şarjlı pil, Roccat ID kartı, sürücü CD’si, kolay kullanım rehberi ve taşıma torbası karşımıza çıkıyor. Paketlenme ve içerik açısından bize tipik Razer ürünlerine anımsatıyor ve kalite olarak aşağı kaldığını söyleyemeyiz.

Roccat Pyra, diğer Roccat ürünlerindeki gibi mavi ışığı bu ürününde de kullanmış. Farenin alt lazeri ve üzerindeki güç ışığı mavi.  Ancak Pyra’nın tek özelliği şık görünüşü değil.  Faremiz, kablolu bir fareden alınabilecek 1000 Hz’lik Polling Rate’i verebiliyor. Polling Rate’i şöyle açıklayabiliriz. Normal bir farenin 125 Hz’lik Polling Rate’iyle, fare tuşuna bastığımızdan 8 milisaniye sonra tepki alabiliyoruz. 1000 Hz’lik oranla bu süre 1 milisaniyeye kadar düşebiliyor. Bunun dışında 400 dpi’dan 1600 dpi’a kadar çıkarabileceğimiz çözünürlüğe sahip bir lazeri bulunuyor. Son dönem oyuncu farelerinde bulunun özellikleri de sağladığını görmüş oluyoruz.

Peki Roccat Pyra’nın diğerlerinden farkı ne? Öncelikle Pyra hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılabiliyor. 2.4 GHz frekansındaki kablosuz alıcısıyla rahatlıkla istenen her yerde kullanmak mümkün. Taşıyacağınız zaman ise bu alıcıyı farenin altındaki yuvasına yerleştirebiliyoruz. Böylelikle küçük alıcının kaybolması engellenmiş.

Roccat Pyra üzerinde 5 adet tuş barındırıyor. 5 tuştan sol taraftaki ek tuş EasyShift[+] teknolojisini içeriyor. Yani bu tuş bir nevi laptoplardaki fonksiyon(Fn) tuşu gibi bir görev görüyor. Bu tuşa basarken, diğer tuşlardan birine basarak, bastığınız tuşun alternatif görevini kullanabiliyorsunuz. Bu şekilde toplamda 12 fonksiyona sahip olabiliyorsunuz. Bu fonksiyonları, Roccat’in yazılımıyla istediğiniz şekilde makrolara ya da kısayollara atamanız da mümkün.