1/4

Röportaj: Ellen McLain. GlaDOS ile konuştuk!

Merlinin Kazanı 19.02.2012 - 12:29
GlaDOS ile konuştuk!

Geçtiğimiz günlerde Team Fortress 2'nin Sniper'ı John Patrick Lowrie ile yaptığımız röportajın ardından, şimdi de eşi Ellen McLain ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Henüz tanımayan varsa belirtelim, kendisi Portal 2'deki GLaDOS'un ta kendisi oluyor! Yoğun çalışma temposundan fırsat bulup, bize vakit ayırdığı için kendisine teşekkür ediyoruz. İyi okumalar!

Bize kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Her zaman için şarkı söylemeyi sevmişimdir, bu yüzden hayatım boyunca şarkı söyledim. Annem, ben ve kız kardeşlerim, her gün birlikte şarkı söylerdik. Daha altı yaşımdayken, büyüdüğümde profesyonel şarkıcı olacağımı biliyordum.

Şimdiye kadar hangi projelerde yer aldınız?

Pek çok farklı müzik stilinde şarkı söyledim. Bach, Handel, Hayden, Mozart, Puccini gibi klasikler, Figaro’nun Düğünü ve La Boheme gibi opera oyunlarında bulundum. Bunun yanında Rodgers and Hammerstein, Lerner and Lowe, Frank Loesser gibi bestecilerin hazırladığı pek çok Amerikan müzikal oyununda yer aldım. Carousel, My Fair Lady, Guys and Dolls gibi şovlarda rol aldım. Death of a Salesman ve Steel Magnolias da rol aldığım tiyatro oyunlarından ikisidir.

Bir oyunda seslerin ve ses aktörlüğünün önemi ne kadardır sizce?

İyi bir oyunculuğun yerine koyabileceğiniz hiçbir şey olamaz. Sanırım rol gerçek ve inanılabilir bir rol ise, oyuncu oynanışın içine daha çok dahil oluyor.

Ses aktörlüğü performansına başlamadan önce nasıl hazırlanıyorsunuz?

Her sabah erkenden kalkarım (Sesimin de uyanmasını sağladım) ve enerji için iyi bir kahvaltı yaparım. Kayıt stüdyosuna girmeden önce biraz vokal ısınması yapar ve şarkı söylerim.

En sevdiğiniz oyunlar ve video oyunlarında en sevdiğiniz ses aktörlüğü hangisiydi?

Aslında video oyunları oynamam, ancak kocam John’u oynarken izlerim. Myst oyunlarını her zaman çok sevmiştir, ayrıca Civilization da oynar. Öte yandan kendisi Half-Life 2’de de pek çok zaman geçirmiştir. GLaDOS’u seslendirmek hayatımda yaptığım en harika işti.

Siz aynı zamanda da bir opera sanatçısısınız. Ses aktörlüğüne nasıl geçiş yaptınız?

Eşim John, ses aktörlüğüne geçiş yapmamı tavsiye eden kişidir. O, uzun yıllardır bu işi yapıyordu. 2002 yılında bir ses demosu hazırladım ve John’un menajeri Jamie Lopez, ses aktörlüğü için beni temsil etmeye başladı. Sonrasında ses tipim için denemelere girmeye başladım.