Rust'ın satışları yapımcılarını bile şaşırtıyor!

Can Arabacı 20.01.2014 - 11:26
Boynuz kulağı geçecek gibi...
Half-Life 2 için yaptığı Garry's Mod ile adını duyuran Garry Newman'ın yeni oyunu "Rust", GMod'dan çok daha popüler olacağa benziyor. Üstelik Rust'ın henüz daha Early Access'te olduğunu ve bitmiş halinden uzakta olduğunu düşünürsek bu başarıya yapımcılarının bile şaşırmış olması normal sanırım.

"Yapacağımız hiçbir oyunun GMod'un başarısını gölgeleyebileceğini sanmıyorduk. Bu sabah biraz hesap kitap yaptığımdaysa Rust'ın sadece 1 aylık süreçte GMod'un 9 yılda yaptığı finansal getirinin %40'ına ulaştığını farkettiğimde hesaplamamda bir yanlışlık olduğunu düşündüm." diyerek kendi şaşkınlıklarını da ifade eden Garry Newman, oyuncuların oyun içi etkileşiminin de hayret verecek kadar yardımsever olduğunu ekliyor. "Genelde oyuna başlar başlamaz herkesin ilk yaptığı şey yerden bir taş kapıp diğer oyuncuların kafasını o taşla ezmek oluyor! Daha sonrasındaysa bir kamp inşa etmek istiyorlar ve çeşitli eşyalara ihtiyaçları oluyor. Biraz daha oynadıktan sonraysa diğer oyuncularla yardımlaşmaya ihtiyaçları olduğunu anlayıp medeni takılmaya başlıyorlar."

Yapı olarak bu aralar Steam'in en popüler oyunu olan DayZ'yle benzeşen Rust, bu gidişle ondan aşağı kalmayacak gibi gözüküyor.

Rust'ın satışları yapımcılarını bile şaşırtıyor!
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2024 01:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2016 15:00
mk okurları sizi. diye bir espriden sonra, gmod fiyatının rustın nerdeyse yarısı oldugunuda hatırlatalım.ama yinede etkileyici...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rust'ın satışları yapımcılarını bile şaşırtıyor!
İlginizi Çekebilir