1/2

Sennheiser PMX 685i Kulaklık

Özgür Yıldız 26.06.2013 - 13:09
Hafif mi hafif bir kulaklık!
Yıllardır müzik dinleyen, müzik dinlemekle kalmayıp bunu biraz olsun daha kaliteli bir hobi haline getirmek için elinden geleni yapan birisi olduğum için, özellikle kulaklık ve hoparlör konusu, ilgimi diğer öğelerden daha fazla çeken bir konu olmuştur hep. Yıllardır o müzik çalar senin, bu kulaklık benim, deneyimleyip dururum. Bu sefer de elime başarılı bir kulaklık geçti. Bakalım Sennheiser PMX 685i neler yapabiliyor?

Sennheiser PMX 685i Kulaklık
Koşun bakalım

Uzun bir süredir Sennheiser kullanıcısıyım. Kulaklıkları başarılı olduğu kadar, sağlam da. PMX serisi de bu özelliği gösteren bir ürün ailesi. PMX 100’le tanıştığım bu seriden son olarak PMX 680’i deneyimlemiştim. Şimdi ise bu serinin devamı olan PMX 685i’yle tanışma zamanı. PMX 685i, boyundan takılan ve “neckband” olarak adlandırılan kulaklık ailesine dâhil bir ürün. Aynı zamanda kulak içi için tasarlanmış. Kısaca teknik özelliklerini öğrenelim. 16 ohm empedans’a sahip olan PMX 685i, 18-20000 Hz kulaklık ve 100-10000 Hz mikrofon frekans tepkisi değerlerine sahip. 120 desibel SPL’e sahip olan kulaklığımızın toplam armonik distorsiyonu ise %0,5’ten daha düşük. 3.5 mm’lik standart kulaklık girişine sahip ve 1.2 metrelik bir kabloya sahip. Kablonun yaka kısmında ise mikrofonla birlikte ileri, geri ve çalma/duraklatma özelliklerine sahip tuşlar bulunuyor. Bu tuşlardan çalma ve duraklatma fonksiyonuna sahip olanlar, Android ve iOS cihazlarında çalışıyorlar. Geri kalan tuşlar ise sadece iOS’ta çalışıyor.

Sennheiser PMX 685i Kulaklık
Kulaklık gri, siyah ve mavi renklere sahip. Kablosu kevlar içeren bir maddeden yapıldığı için oldukça sağlam. Kutusunun içerisinden kulaklarınızda rahat durması için sunulan kulak süngerleri, şık bir taşıma çantası ve kablo klipsi de çıkıyor.

Eskiden ne farkı var?

PMX 685i’yi, serinin önceki üyesi PMX680i’yle karşılaştırmak gerekiyor. Hâlihazırda kullandığım PMX680’in PMX680i’den tek farkı ise mikrofona sahip olmaması. Öncelikle MP3 çalarların giderek azaldığı ve yerlerini akıllı telefonların aldığı şu dönemde, mikrofonsuz bir kulaklığa sahip olmak oldukça kullanışsız. Sennheiser da bunun farkında olacak ki, PMX685i’nin mikrofonsuz bir versiyonu bulunmuyor. Mikrofonun ağız kısmına yakın olması da kullanım kolaylığı yaratıyor. PMX680’den farklı olarak kablo iki parçadan oluşmuyor. 680’de kablonun yarısında jakla bağlanan kablolu uzaktan kumanda, 685i’de uzaktan kumanda bölümünün yakaya alınmasıyla birlikte yekpare hale dönüştürülmüş. Uzaktan kumandanın üzerine eklenen yumuşak tuşlar, özellikle iOS cihaz sahiplerini mutlu edecek şekilde çalışıyor. Tuşların 0.5 ms gecikmeyle çalışması bir sorun gibi gözükse de, genellikle rahatsız etmiyor.

Şimdi gelelim PMX serisinden bir kulaklığı hiç kullanmamış olanlara. PMX685i, özellikle spor yapanlar için tasarlanmış, hafif mi hafif bir kulaklık. Günlük kullanım için de oldukça ideal. Basları ve tizleri doyurucu. Kendi kategorisinin en kaliteli ürünlerinden biri olduğu aşikâr. Genel olarak her tür müzikte iyi performans veriyor. Bu yüzden genel bir dinleyici kitlesine de hitap ediyor.

Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>